Neposredno prije pada egipatskog aviona detektori u WC-u otkrili dim

Nekoliko minuta prije pada zrakoplova EgyptAira u četvrtak ujutro u Sredozemlje uređaji su otkrili dim u zrakoplovu, pokazuju podaci koji se automatski prenose sa zrakoplova na servere zrakoplovne tvrtke.

– U zrakoplovu je bio požar, kazao je za Deutsche Welle stručnjak za zrakoplovstvo Tim van Beveren.

Prema američkoj televizijskoj postaji CNN podaci o dimu potekli su s automatskog sustava ACARS koji kontinuirano prenosi podatke o letu iz zrakoplova na server zrakoplovne tvrtke koja upravlja zrakoplovima.

– Sustav je poslao vrlo jasne informacije. Otkriven je dim u zahodu, kazao je van Beveren dodajući da je minutu kasnije otkriven dim i u prostoru sa zrakoplovnom elektronikom.

– Proučavamo ta izvješća, kazao je neimenovani dužnosnik egipatske uprave za civilno zrakoplovstvo. Neimenovani američki dužnosnik za Reuters je kazao kako se radi o nepotvrđenim informacijama.

Airbus 320 EgyptAira nestao je s radara u četvrtak rano ujutro sa 66 osoba ubrzo nakon što je napustio grčki zračni prostor na letu iz Pariza do Kaira.

U petak su otkriveni dijelovi tijela, prtljaga i ostaci zrakoplova 290 kilometara sjeverno od egipatskog grada Aleksandrije.

Europska svemirska agencija objavila je da je satelit snimio u četvrtak moguću mrlju goriva dugačku oko dva kilometara oko 40 kilometara jugoistočno od posljednje poznate lokacije zrakoplova.

Crne kutije s leta EgyptAir MS804 još nisu locirane i uzrok pada zrakoplova nije poznat.Potraga je nastavljena u subotu a francuski ministar vanjskih poslova Jean-Marc Ayrault sastaje se s obiteljima 15 francuskih državljana koji su bili na tom letu. Francuski, grčki i egipatski brodovi i zrakoplovi pretražuju moguće mjesto pada zrakoplova.

Zrakoplov je bio na visini od 11.300 metara kad je nestao s radara 45 minuta prije predviđenog slijetanja u Kairo.

Prije nestanka s radara podaci pokazuju da je zrakoplov oštro skrenuo i potom počeo naglo ponirati, objavio je grčki ministar obrane u četvrtak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...