Nisu im dali golove, pa su mladi odlučili posaditi kukuruz na nogometno igralište!

Kada ignorirate dužnost da date sve od sebe kako biste im uljepšali ono najbezbrižije i najljepše doba života, otpor koji će vam pružiti djeca u svakom će pogledu biti nemjerljiv onomu koji možete očekivati od odraslih.

Oni ne mogu zastupati svoja prava u općinskom vijeću, ne mogu kucati na vrata ministarstava i nadležnih institucija, ali zato na najmaštovitiji i ekstremno satiričan način sposobni su poručiti što misle o vlasti.

Najbolji primjer toga jesu mladi mještani Paljuva. Kako nam je dojavio tamošnji mještanin, potkrijepivši priču fotografijom, Općina Novigrad nije željela donirati golove za nogometno igralište, pa su dječaci uzeli plug u ruke i igralište odlučili pretvoriti u poljoprivrednu površinu na kojoj će saditi kukuruz.

Je li poruka ove akcije – budući nam ne date mogućnost da slobodno vrijeme provodimo kvalitetno, u aktivnostima dostupnima urbanoj mladeži, očito očekujete da se od malih nogu primimo oranja, pa to i činimo?!

Kukuruz na igralistu u Paljuvu - VELIKA

Joso Klapan, načelnik Općine Novigrad drži kako su slika i priča samo zloban potez ogorčenog mještanina:

To nogometno igralište nije privedeno svrsi. To je ledina na kojoj se djeca igraju i nikada nitko nije tražio stative. Uostalom, tko bi odgovarao da se dogodi neka nesreća kada projekt nije dovršen? Ako netko ima prigovor, pozivam ga da slobodno dođe na moja vrata, a ne da se obračunava preko medija, poručio je Klapan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...