Nitko ne zna zašto se srušio egipatski avion

Šef francuske diplomacije Jean-Marc Ayrault izjavio je u petak na tv postaji France 2 da nema “apsolutno nikakvih naznaka o uzrocima” avionske nesreće EgyptAira za koju su egipatske vlasti iznijele mogućnost terorističkog čina.

Tri francuska istražitelja iz državnog ureda za istrage u civilnom zrakoplovstvu i tehnički stručnjaci iz Airbusa doputovali su u Kairo u petak ujutro kako bi pomogli u istrazi sudbine zrakoplova koji je nestao u četvrtak. Ayrault je također rekao da će u subotu primiti u Ministarstvu vanjskih poslova obitelji stradalih putnika i predstavnike države “kako bi se iznio maksimum informacija potpuno transparentno” o nestanku Airbusa A320 koji je pao u četvrtak u Sredozemno more sa 66 osoba, od kojih 30 Egipćana i 15 Francuza.

– Sve su mogućnosti razmotrene ali nijedna nije prevladala jer nemamo apsolutno nikakvih naznaka o uzrocima”, naglasio je Ayrault.

– U potrazi smo za dijelovima aviona. Francuska pridonosi jednako kao i Egipat, Grčka i druge zemlje, jedan je avion već na licu mjesta, drugi dolazi, tu su i brodovi, rekao je on.

Iako je egipatski ministar civilnog zrakoplovstva ocijenio u četvrtak kako je “veća vjerojatnost” da se radi o terorističkom napadu nego o tehničkom kvaru, Ayrault je ponovno pozvao na oprez.

– Jučer sam dvaput telefonski razgovarao s kolegom Samehom Šukrijem i nije mi to rekao, samo je kazao kako želi da se razmotre sve mogućnosti, transparentno. Egipat i Francuska u potpunosti surađuju, to je jako važno, dodao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...