Novi iPhone mogao bi cijelom prednjom stranom imati zaslon

Prednja strana iPhonea možda je popularna zbog svoje jednostavnosti, no debeli okviri i fizička tipka polako se čine zastarjelima. Stranica Patently Apple otkrila je patentni zahtjev kompanije s logom nagrižene voćke, a koji pak opisuje iPhone bez ikakvih rubova ili tipki na licu uređaja

Patent je prijavljen još u ožujku 2015. godine, a govori o sučelju kod kojeg je prednja strana uređaja zaslon, s integriranim čitačem otiska prsta i bez fizičkih tipki, prenosi Tportal. Ovo je moguće izvesti korištenjem ultrazvučnih tehnologija kod kojih bi cijeli zaslon mogao poslužiti za ‘čitanje’ otiska, no opisane su ukupno tri moguće tehnologije.

Dio proizvođača već sada želi pobjeći od uobičajenih ‘tipki’ potrebnih za integriranje čitača otiska prsta, kako bi se mogli dizajnirati oku ugodniji i moderniji mobilni uređaji. Sasvim sigurno je da i Apple radi na tome – možda ne za sljedeću generaciju ili dvije, ali dizajn uređaja će sasvim sigurno doživjeti izmjene.

Naravno, valja i sa softverske strane riješiti problem uređaja kojem je cijela prednja ploha zaslon. Sučelje bi moralo doživjeti veće izmjene, a na red bi morale doći i aplikacije s podrškom za vezane formate zaslona.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...