Odgođena sjednica Vlade na kojoj će se glasati o Karamarku; održat će se oko 14?!

Telefonska sjednica Vlade, umjesto u 10 sati kako je najavljeno, mogla bi se održati tek iza 14 sati, saznaje Slobodna Dalmacija.

Rok za očitovanje je subota, doznajemo u Vladi, pa sjednica može biti održana danas ili sutra, no neslužbeno, to će se ipak dogoditi danas. Procedura je takva da Vladino tajništvo naziva ministra po ministra te ga pitaju kako se izjašnjava. Nakon što dobiju sve odgovore, premijer potpisuje odluku Vlade i šalje je u Sabor. Premijer može i ne mora napisati kako je pojedini ministar glasovao.

U ovom trenutku nije poznato u koliko sati će se početi nazivati ministri.

Podsjetimo, čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je u četvrtak kako su prema njegovome prijedlogu, saborski zastupnici, ministri i članovi Nacionalnog vijeća Mosta odlučili da će u Saboru glasovati za opoziv šefa HDZ-a s mjesta potpredsjednika Vlade zbog političke odgovornosti.

Petrov je na izravan upit, u intervjuu Jutarnjem listu, treba li Karamarko dati ostavku, rekao kako bi zbog političke odgovornosti i tereta kojeg u ovom trenutku predstavlja za Vladu, bilo dobro da se povuče iz izvršne vlasti.

Oglasio se i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić rekavši kako će Vlada izdržati ovaj mandat do kraja bez ikakvih preslagivanja.

Komentirao je i navodni ultimatum koji je Petrov dao Karamarku.

”Partneri ne razgovaraju temeljem ucjena i HDZ neće nikome dozvoliti da tako razgovara. Svatko može promišljati kako želi, ali nikakvi ultimatumi ne dolaze u obzir nego otvoren razgovor. Javnosti treba prezentirati reforme i krenuti u rješavanje problema”, kazao je Brkić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...