Cestitka_Uskrs

Pašman: Brdsko-biciklistički rekreativni maraton Bajpas

U organizaciji Turističke zajednice i Općine Pašman, u subotu, 21. svibnja održat će se prvi  brdsko-biciklistički rekreativni maraton Bajpas namijenjen aktivnim i rekreativnim biciklistima starijima od 14 godina. Riječ je o kružnoj utrci dugoj 35 kilometara sa startom i ciljem u Pašmanu i prolaskom kroz sva mjesta općine, sa sjeveroistočne i jugozapadne strane otoka.

– Staza je duga 35 kilometara, 18 kilometara vozit će se po asfaltu, a 17 po makadamu. Utrka će početi zatvorenom vožnjom u pratnji policije kroz mjesta Pašman, Mrljane, Neviđane, Dobropoljanu, Banj, Ždrelac i bit će to dobra prilika za sve sudionike da dožive i razgledaju gotovo sva mjesta na otoku. Nakon 15 kilometara, na kraju asfalta, grupa će se zaustaviti i tu će startati  rekreativna utrka koja će se voziti širokim makadamom s kojeg puca predivan pogled na kornatski arhipelag i Pašmanski kanal, opisuje utrku Andro Magić, načelnik Općine Pašman, u kojoj već nekoliko godina biciklisti otvaraju i zatvaraju sezonu.

Organizatori napominju da će promet na glavnoj otočnoj cesti regulirati policija i neće biti zatvoren za ostala vozila. Na svim kritičnim mjestima bit će redari, a staza će biti označena žutim vrpcama i  znakovima (crne strelice na bijelim pločama).  Vozači startom rekreativne utrke usvajaju propozicije i voze na vlastitu odgovornost, a organizator zadržava pravo promjena uvjeta rekreativne utrke bez prethodne najave. Svi vozači moraju imati zaštitnu kacigu, a maloljetnici mogu sudjelovati samo uz potpisanu izjavu roditelja/staratelja. Utrka će se voziti bez obzira na vremenske uvjete!

Mjesto okupljanja bit će u središtu Pašmana, preuzimanje startnih brojeva između 11.30 i 13.45, a start u 14 sati. Proglašenje pobjednika i dodjela medalja u kategorijama sport, rekreativci i žene bit će u 19 sati. Prijave, na stranici www.xczld.info i  mailu  [email protected], počele su 11. svibnja. Organizatori mole sudionike da prilikom prijave obavezno navedu žele li ostati prenoćiti na otoku kako bi se mogao organizirati brod za povratak u nedjelju, 22. svibnja. Besplatan prijevoz na otok bit će organiziran iz Turnja, s glavne rive, u 11 sati, a na rivi će biti osiguran i besplatan  parking za automobile. Svi sudionici imat će osiguran obrok nakon utrke, a startnina iznosi 30 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...