Petrov: “Neka Karamarko pita Milanovića kako je bilo lomiti mostovce”

Prvi put u mladoj hrvatskoj povijesti jedna će od vladajućih stranaka zajedno s oporbom rušiti čelnika druge vladajuće stranke i jednog od čelnih ljudi Vlade.

Božo Petrov, čelnik Mosta, u intervjuu Večernjem listu kazao je kako s Karamarkom ne komunicira otkako je priopćio da će Most glasovati za njegov opoziv.

Odgovarajući na pitanje o tome vjeruje li da ćr HDZ do glasovanja o opozivu u Saboru uspjeti slomiti kene mostovce Petrov kaže:

‘Mislili su i da šest ministara neće glasovati kako je glasovalo. 12 mostovih zastupnika najavilo je glasovanje za opoziv. To su oni koje nisu uspjeli slomiti ni u prvim pokušajima nakon izbora. Ti saborski zastupnici Mosta pokazali su prvi put u 20 godina da politika ne mora biti trgovina… A nije da se neki nisu trudili slomiti ih. Preporučio bih da prema zastupnicima Mosta ne idu tim načinom, neka razgovaraju sa Zoranom Milanovićem da im prenese svoja iskustva na tom polju. Ali bit će zanimljivo vidjeti koliko će zastupnika opozicije na dan glasovanja koristiti ‘bolovanje’, hoće li Zoran Milanović protegnuti noge taj dan do Sabora…’, govori Petrov.

S druge, pak, strane šef HDZ-a Tomislav Karamarko u intervju Jutarnjem prvi je puta spomenuo da će se riješiti Mostovca Bože Petrova.

“Novi izbori nisu interes nikome jer si Hrvatska ne može priuštiti da se zaustave sve reforme koje smo pokrenuli u Vladi. HDZ je na čelu sa mnom dobio najveći broj zastupnika u Hrvatskom saboru, a prije mjesec dana 92.500 HDZ-ovih članova ukazalo mi je povjerenje da vodim stranku i iduće četiri godina”, kazao je Karamarko.

“Sigurno ih neću izdati, nego ću preuzeti odgovornost i osigurati da Vlada, u kojoj će HDZ bez Bože Petrova kao kamenčića u cipeli, u punom smislu riječi pokrene prave reforme koje trebaju Hrvatskoj”, kazao je šef HDZ-a za Jutarnji.

“Budimo realni, ovo nije pokušaj izglasavanja nepovjerenja meni, nego cijelom HDZ-u, a onda i Vladi. Mi to Boži Petrovu i dijelu njegovih poslušnika iz Mosta nećemo dopustiti.”, kazao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...