Plesna udruga Nimeta organizira radionice klasičnog baleta i modernog classa

Plesna udruga Nimeta organizira radionice klasičnog baleta i modernog plesa, a više informacija o ovim radionicama donosimo ovdje:

KLASIČNI BALET

Sat započinje laganim istezanjem i zagrijavanjem tijela kao priprema za radionicu baleta. Zagrijavanje je kombinacija vježbi yoge, pilatesa i barre a terre- a (balet na podu).
Iza toga radi se klasični baletni slijed vježbi sa štapa, ali isključivo na sredini uz naglašeni rad na posturi tijela, pravilnom držanju kvadrata i zdjelice, pravilnom izvođenju koraka i radu na centru. Slijede skokovi i istezanje na kraju.
Voditeljica: Andrea Solomun

MODERNI CLASS

Radionica je bazirana na spoju modernih tehnika (Cunningham, Horton, Limon itd.), suvremenog i floor work-a. Fokus je na jačanju centra i igranju s dinamikom. Nakon zagrijavanja i vježbi na centru, sekvenci kroz prostor i skokove, slijediti će koreografija u kojoj će se koristiti sve na ćemu se na radionici radilo.
Voditeljica: Ema Janković

Andrea Solomun hrvatska je profesionalna plesačica,pedagog i koreograf. Završila je Školu za klasični balet na Ilirskom trgu u Zagrebu, usavršavala se na Alvin Aily Summer Intensiveu u New York, te se dodatno nadograđivala na raznim plesnim radionicama u SADu i diljem Europ, podvodstvom renomiranih svjetski priznatih umjetnika popu Akram Khana, Jorge Vasqueza Tokyo, A.M Forsythe, Pedro Ruiza itd.

Sudjelovala je na brojnim međunarodnim projektima poput La Femme koreografa Saint Louise Rhinoa, mjuziklu Footloose Igora Barberića i mjuziklu Celebrations Freda Manna( Alvin Ailey Theater) kao i u djelima lokalnih autora poput: Ništa nije krivo A.Mišić O. Vucinić. Podučava diljem Hrvatske,ali i međunarodno, te je vlasnik plesnog studia Andreina Soba.

Ema Janković je profesionalna plesačica iz Hrvatske. Završila je TrinityLaban plesni konzervatorij u Londonu, tijekom kojeg je odradila radni staž sa NDTII i Joss Arnott Dance Company. Nakon studija, nastupala je u projektu “La Femme” Saint Louis Rhinoa u Hrvatskoj, u “Glasshouses” sa Lewis Major Dance Company u Londonu, te je do nedavno bila dio Jasmin Vardimon 2(JV2) Pripravnicke Kompanije

Osnovale su plesnu kompaniju Dance Company &M.

Plesne radionice:
14.05 od 17 sati do 20 sati Klasičan balet
15.05 od 10 sati do 13 sat Moderan class
Info i prijave: 091 604 2849 ili [email protected]
Lokacija: ŠRC RAVNICE( Zgrada pauk službe).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...