Pogledan 7 milijuna puta: Recept za cheesecake od tri sastojka

Ovaj jednostavan cheesecake koji se priprema od samo tri sastojka oduševio je domaćice na internetu. Recept je na YouTubeu pogledan više od 7,6 milijuna puta. Ta tri sastojka su – jaja, kremasti sir i bijela čokolada. Oni koji su ga probali kažu da je fantastičan. Posebno je ukusan ako se malo ohladi u frižideru.

Sastojci:

3 jaja
120g bijele čokolade
120g krem sira
Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i dok se ona grije, odvojite bjelanjke i ostavite ih u frizideru dok vam ne zatrebaju, snijeg će kasnije biti čvršći. Čokolatu natrgajte, savite u veliku zdjelu i omekšajte u drugoj posudi s toplom vodom (temperatura vode neka bude oko 60 stupnjeva) pa dodajte sir i sve zajedno otopite da bude tekuće. Izvadite posudu iz vode i dodajte žumanjke. Dobro izmiksajte.

Sad je red na bjelanjke pa ih izmiksajte u čvrst snijeg (tako čvrst da se drže kad zdjelu okrenete naopako). Potom umiješajte 1/3 snijega od bjelanjaka u prvu smjesu i dobro promiješajte lopaticom. Zatim dodajte ostatak.

U okrugli kalup stavite masan papir premazan s malo ulja ili maslaca. Polako stavljajte smjesu u kalup i pecite 15 minuta na 170 stupnjeva, potom još 15 minuta na 160 stupnjeva, a potom ugasite pećnicu i ostavite kolač unitra još 15 minuta. Izvadite ga i ostavite u kalupu dok se posve ne ohladi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...