Povjerenstvo “presudilo”: Studenti se u menzi nisu otrovali hranom!

Nema indicija o mogućem masovnom trovanju studenata u restoranu “Barbakan”, glasi zaključak Povjerenstva za kontrolu studentske prehrane koje je jutros hitno sazvalo sastanak nakon brojnih pritužbi studenata na probavne tegobe koje su im se javile nakon konzumacije hrane u navedenoj studentskoj menzi.

– Da bismo mogli govoriti o masovnom trovanju, potrebno je “izolirati” jednu namirnicu kao poveznicu među oboljelima, a druga potrebna stvar jest liječnički dokaz. U ovom slučaju nemamo ni jedno ni drugo, stoga se najvjerojatnije ipak radi o crijevnoj virozi, rekao nam je Ante Klanac, član Povjerenstva i predstavnik menze, dodavši kako se Povjerenstvo inače sastaje jednom mjesečno upravo kako bi se svi potencijalni problemi prevenirali ili uklonili.

– Osim toga, Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) provodi nenajavljene redovne kontrole dva puta godišnje i dosad nikad nije bilo problema, kaže Klanac.

– Mi nismo liječnici, naravno, ne možemo donositi dijagnoze. No, s obzirom na trenutačne činjenice kojima raspolažemo (a koje su već navedene gore u izjavi Ante Klanca, op.a.), zaključili smo da se najvjerojatnije ipak zaista radi o virozi. Bilo bi nam drago da nam se netko javio s konkretnim liječničkim nalazom, tada bismo barem sigurno znali na čemu smo, rekao nam je studentski predstavnik Tonči Čvrlje, ističući kako u facebook raspravama, poput ove o trovanju hranom, uvijek treba računati na određen broj “trollera”, ljudi koji komentiraju i nadovezuju se zabave radi. Upravo je iz tog razloga, kaže nam Čvrlje, teško govoriti o konkretnoj brojci pogođenih probavnim problemima.

– Ipak, određen broj komentara na facebook stranici Sveučilišta u Zadru dotakao se realnih problema studentske menze s kojima se borimo i na čijem rješenju aktivno radimo, zaključio je.

U svakom slučaju, što se aktualnog “trovanja” odnosno viroze tiče, ako se netko javi s dokaznom liječničkom dokumentacijom, to će svakako bitno promijeniti stvari.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...