Privlaka je učinjena privlačnijom uz pomoć eko akcije!

Koliko Privlačani cijene svoje more pokazala je još jedna i više nego uspješna eko akcija “Učinimo Privlaku privlačnijom”. Pod vodstvom organizatora iz udruge Šijavoga, očistilo se sve što ne pripada dnu mora i lijepim privlačkim pješčanim plažama.

U samoj akciji sudjelovali su privlački ronioci, a u pomoć su im priskočili i ronioci iz Zadra. Brojne batele i kaići pratili su ronioce od uvale Bilotinjak i Škrapavac do punte Mletka u Privlaci.

Posebni značaj cijeloj akciji dalo je 40-ak mališana iz OŠ Privlaka i Dječjeg vrtića Sabunić, koji su čistili obalu u dužini od dva kilometra, a potom su pomagali roniocima u iznošenju smeća iz mora u kontejner za krupni otpad, koji je do kraja akcije gotovo do vrha napunjen. Sudeći po entuzijazmu i zanimanju za čistoću koju su pokazali oni najmanji, može se zaključiti kako je budućnost našeg mora u sigurnim rukama.

Po završetku akcije uživalo se u ugodnom druženju uz hladno piće i roštilj u caffe baru Batela, a najmlađi su potom otvorili sezonu kupanja, u netom prije očišćenom moru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...