Prvi rezultati: Kalmeta ponovo na čelu županijskog HDZ-a

Nakon što su se konsolidirali redovi Gradskog odbora HDZ-a, na redu su izbori i na županijskoj razini. Četvrti put za redom svoju je kandidaturu istaknuo gradonačelnik Božidar Kalmeta, kojem se ove godine suprotstavio direktor gradske Čistoće, ambiciozni Tomislav Ćurko i – izgubio.

I dok su izbori za predsjednika Gradskog odbora ove stranke bili lišeni napetosti budući da je bio samo jedan kandidat, županijski su  pak donijeli dozu neizvjesnosti.

Od ukupno 368 skupštinara koji su bili prisutni na glasanju, njih 235 dalo je svoj glas dosadašnjem predsjedniku, dok je Ćurko izbore završio sa 133 glasa.

Ove je godine Kalmetina pobjeda bila uvjerljivija nego ona iz travnja 2012. godine, kada mu je protukandidat bio Reno Sinovčić kojem je do pobjede manjkalo sedamdesetak glasova.

Sinovčić je, nakon tog izbornog neuspjeha istupio iz stranke i to je, uza sve ostale okolnosti trasiralo njegov put prema dolje. Za političku, ali i profesionalnu sudbinu Ćurka nakon što se, iznenađujuće, “drznuo” kandidirati za prvog čovjeka županijskog HDZ-a, valja još pričekati.

Galeriju ovog događaja možete pogledati ovdje

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...