Cestitka_Uskrs

Rumunjsko konopljino ulje povlači se s hrvatskog tržišta – nije sigurno za ljude!

Nakon zaprimljene obavijesti o nalazu policikličkih aromatskih ugljikovodika u ekološkom hladno prešanom ulju od sjemena konoplje  proizvedenog u Rumunjskoj,  s rokom uporabe do lipnja 2017., Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je javnost kako se sporni proizvod povlači s hrvatskog tržišta.

Analizom proizvoda utvrđeno je da proizvod nije siguran za prehranu ljudi budući da sadrži policikličke aromatske ugljikovodike u koncentracijama koje prelaze granične vrijednosti definirane Uredbom Europske komisije 1881/2006.

Prema obavijesti zaprimljenoj od Uprave za unaprjeđenje zdravlja Ministarstva zdravlja, subjekti u poslovanju sa hranom koji su vršili prodaju predmetnog proizvoda na području Republike Hrvatske pokrenuli su opoziv predmetnog proizvoda.

Riječ je o ulju proizvedenom za tvrtku Sun & Seed Ltd. iz Velike Britanije, 500 ml, oznake serije L4685 Batch 0003, koji puni Suncokret d.o.o. iz Srbije, a u Hrvatskoj je proizvod bio dostupan preko tri hrvatske tvrtke putem internetske prodaje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...