Šest mjesta na postoljima 57. VN 1.Svibnja-Memorijala Damira Zdrilića biciklistima iz Zadra

Po izuzetno lošim vremenskim uvjetima u nedjelju 1.5.2016. održana je po 57. put najdugovječnija hrvatska biciklistička utrka “Velika Nagrada 1. Svibnja-Memorijal Damir Zdrilić”.

Cestama koje spajaju Ploču, Dračevac i Babindub na samom izlazu iz grada biciklisti iz Hrvatske, Slovenije i BiH natjecali su se u 11 kategorija, njih ukupno 80. Kiša koja nije prestajala od samog jutra smanjila je broj sudionika i gledatelja na startu, no utrka je ipak uspješno održana u organizaciji Bk Zadra, pod osiguranjem PU Zadarske, uz pokroviteljstvo Hotela Porto, Grada Zadra i Zadarske Županije, te uz pomoć pri organizaciji Područne škole Krune Krstića.

Zadarski biciklisti ukupno su osvojili 6 odličja, u kategoriji Mlađih juniorki Tea Šintić je stigla drugoplasirana, Nicolas Gojković među biciklistima do 13 godina osvojio je 3. mjesto, u kategoriji “Žene” zadarske juniorke Maja Perinović i Josipa Šintić stigle su u cilj kao druga i treća, kod Veterana B Kosta Teofilov je dopedalo do drugog mjesta na postolju, dok je Danielu Filiću pehar pripao kao prvoplasiranom rekreativcu.
U prvoj utrci dana najmlađih kategorija pobjeda je otišla u Sloveniju mladom Davidu Gregoriču iz kluba “Adria Mobil” koji je 3 kruga prešao u vremenu 0:40:17 sa prosjekom od 33,513km/h.

Pobjedu u seniorskoj utrci uvjerljivom izvedbom i bijegom u prvom krugu zaslužio je Muhamed Liha iz “Bk Bihać” koji je sedam krugova zadarske staze tj. 52,5km savladao sa prosječnom brzinom od 39,882km/h u vremenu 1:18:59.

U posljednoj utrci dana na 45km startali su Mlađi juniori i Žene među kojima je pobjedu odnio Aljaž Omrzel (KK Adria Mobil) sa rezultatom 1:14:42 i prosjekom od 36.145km/h, dok je kod Žena pobijedila Antonela Ferenčić iz “Meridiana Kamen Teama” iz Pazina sa tri minute slabijim vremenom.

Rezultati sa natjecanja dostupni su na slijedećoj poveznici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...