“Srcem za Zadar”: Prikupljena sredstva za office histeroskop!

Humanitarni koncert “Srcem za Zadar” u organizaciji Kluba zadarskih studenata koji obilježava 20. obljetnicu svog postojanja u Zagrebu, do posljednjeg je mjesta ispunio koncertnu dvoranu “Vatroslav Lisinski”.

Svoje Zadrane pozdravio je uz prigodne riječi saborski zastupnik Josip Bilaver, a program je vodila Doris Pinčić Rogoznica. Na najljepši mogući način zadarski glazbeni velikani uveličali su ovaj humanitarno – glazbeni spektakl. Uz Đanija Maršana svoju humanu stranu pokazali su drugi zadarski glazbenici pa su na pozornicu kročili još i Tomislav Bralić i klapa Intrade, Mladen Grdović, klapa Niko, Bepo i David, Marina Tomašević, Emilija Kokić, grupa Forum, Ivica Sikirić Ićo i Duško Lokin.

– Emilija Kokić je s grupom “Riva” i pobjedničkom pjesmom “Rock me” “donijela” Eurosong u Zagreb u ovu dvoranu prije 26 godina, kazala je Pinčić Rogoznica najavljujući nastup ove legendarne zadarske pjevačice te je čestitala i Nini Kraljić na ulasku u finale Eurosonga, što je publika dočekala gromoglasnim pljeskom. Mladen Grdović rasplesao je publiku s pjesmom “Evo mene ljudi moji”, a odličnu atmosferu čitavu su večer održavali i ostali zadarski slavuji velikoga srca.

U večeri za pamćenje uživali su i brojni uglednici poput gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, ministara u Vladi Daria Nakića, Olega Butkovića, Lovre Kuščevića, Antona Klimana, Tomislava Panenića i Tome Medveda. U nezaboravnom koncertu uživali su i Ljerka Ćosić, Ingrid Antičević Marinović, Dunja Gotovina i Željko Dilber, Siniša Kovačić, brojni saborski zastupnici, nogometaši Lokomotive i mnogi drugi.

Koncert je održan pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović, a gradonačelnik Grada Zagreba omogućio je besplatnu dvoranu. Sva sredstva od prodaje ulaznica išla su u svrhu kupnje office histeroskopa – 150 tisuća kuna “teškog” medicinskog uređaja koji se već više od 10 godina koristi u bolnicama diljem Europe, no u Hrvatskoj je dostupan isključivo korisnicama usluga privatnih klinika koje za ovu zdravstvenu uslugu plaćaju i do 5 tisuća kuna.

Podsjetimo, veliki dio potrebnog iznosa prikupljen je još u prosincu, kada su nogometne zvijezde, od onih novinarskih i liječničkih, preko igrača NK Zadra generacije ’87, djevojčica NK Zadra i NK Vrčeva, ekipe Gradskog poglavarstva i svećenika pa do današnjih nogometnih uzdanica našeg grada koji svoj kruh zarađuju u klubovima diljem svijeta, na inicijativu mladog liječnika dr. Luke Mataka zaigrale na turniru u Mocirama za ovu hvalevrijednu svrhu. U travnju je održana i manifestacija Dani maslina, a dobrovoljni prilozi prikupljeni tijekom maslinarskog marendina na Forumu išli su također za kupnju neophodnog uređaja office histereoskopa koji služi za  vizualizaciju unutrašnjosti maternice. Preostala potrebna svota je, kako nam je službeno potvrđeno, prikupljena na sinoćnjem koncertu.

Djelić atmosfere iz Lisinskog donosimo vam ovdje:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...