Strahovi koji muče ljude u dugim vezama i zašto vas ne bi trebalo biti strah

Duge veze prepune su raznoraznih zavrzlama i problema, a najveći broj njih proizlazi iz strahova koji su ponekad iracionalni, no ponekad …

1. Partner/partnerica će me ostaviti

U pravoj, iskrenoj i emotivno dubokoj ljubavnoj vezi nema razloga strahovati da će partner otići svojim putem. Ali, ako se to i dogodi, znači da s vezom nešto nije bilo u redu i vrijeme je za novi početak. Tad je i bolje da je završila nego da se otezala još godinama.

2. Nisam dobar/dobra u krevetu

To je briga koja često muči mnoge ljude, ali ne vrijedi na to gubiti energiju. Zdravi odnosi zasnivaju se na komunikaciji te, ako i ima nekih problema u krevetu, sve se to da riješiti iskrenim razgovorom.

3. Ne sviđa mu/joj se više moje tijelo

Ako vas zaista voli, tad partner/partnerica nije s vama samo zbog tijela već cijelog ‘paketa’ koji je dobio. Svi se s godinama mijenjaju.

4. Prevarit će me

Ako se radi o kvalitetnoj vezi, do toga neće doći. A i da se to dogodi, nema svrhe unaprijed se zamarati time.

5. Prestat će me voljeti

To je nešto čega se ne treba bojati jer to bi samo pokazalo da to nije bila prava veza niti pravi partner te da je vrijeme krenuti nekim drugim putem i dati nekome drugome šansu.

6. Život će stati na put našoj ljubavi

Život nije lagan i na njegovom putu čekaju vas i usponi i padovi, veliki i mali problemi, ali i sitna i krupna zadovoljstva. Dubokoj i iskrenoj ljubavi u kojoj partneri brinu jedno za drugo ništa ne može stati na put. Zajedno će se boriti s problemima, kao i uživati u lijepim trenucima.

7. Pomislit će da sam u psihičkom neredu

Svatko drugačije reagira na određene stvari i različito podnosi stres. Život ljude ponekad dovede do kaosa u glavi, ali pravi partner će to razumjeti i pokušati pomoći.

8. Razvijat ćemo se u različitim smjerovima

To uopće ne mora utjecati na kvalitetu veze. To što dvoje ljudi živi zajedno, te dijele dobro i zlo, ne znači da su vezani pupčanom vrpcom. Normalno je da se svako razvija u svom smjeru, ali važno je da i i dalje imaju neke zajedniče interese.

9. Dijete nam može biti serijski ubojica

Izgledi da se to dogodi su manji od šanse da osvojite jackpot i zaista ne treba gubiti energiju na to. Jer, tko zna, možda baš bude genijalac koji je izmislio lijek protiv svih bolesti.

10. Izgubit ću sve

Nitko ne zna što mu život donosi pa se s time ne treba niti opterećivati. Bolje je iskoristiti vrijeme za kreiranje lijepih trenutaka u životu, piše The Earth Child

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...