Studenti, izašla je konačna lista dobitnika državne stipendije i liste prigovora!

Konačni rezultati natječaja za dodjelu državne stipendije konačno je ugledala svjetlo dana, a možete ju zajedno s listama prigovora pronaći ovdje.

Privremenu listu MZOS je objavio još 8. travnja, a u roku za žalbe pristiglo je 552 prigovora, od čega 43 prigovora u D-1 kategoriji i 506 prigovora u E kategoriji, dok su 3 prigovora pristigla izvan roka. Prihvaćeno je 89 prigovora u E kategoriji, 1 prigovor u D1 kategoriji, što znači da su ukupno odbijena 462 prigovora.

Kako se navodi na službenoj stranici MZOS-a, svi studenti kojima je prihvaćen prigovor te odobrena državna stipendija trebaju otvoriti žiroračune u najbližoj poslovnici Privredne banke Zagreb d.d. najkasnije do 17. svibnja 2016. godine. PBZ je preuzeo obvezu dostavljanja tablice s podacima o svim otvorenim žiroračunima studenata koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju na temelju prigovora, pa studenti nemaju obvezu osobno dostavljati Ministarstvu podatke o otvorenome žiroračunu.

– Izvješćujemo studente, sve dobitnike državne stipendije koji se nalaze na ukupnoj i konačnoj listi dobitnika, da će Ministarstvo izraditi ugovore o dodjeli državne stipendije te će ugovori biti dostupni za preuzimanje u Sustavu državnih stipendija u koji se studenti, kao i prilikom prijave na natječaj za državnu stipendiju, prijavljuju preko svojih AAI korisničkih računa. Ugovore o dodjeli državne stipendije kojima se uređuju prava i obveze Ministarstva i studenta potpisat će i ovjeriti Ministarstvo te će se preuzimati u elektroničkome obliku u PDF formatu, piše na stranici MZOS-a.

Studentima će nakon postavljanja ugovora za preuzimanje biti poslana poruka na adresu e-pošte, a njihova je obaveza da nakon preuzimanja i ispisa jedan vlastoručno potpisani primjerak ugovora dostave poštom na adresu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38, Zagreb, u roku od 5 dana od dana obavijesti o preuzimanju ugovora putem e-pošte.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...