Super rezultati zadarskih plivača s mitinga “Grdelini”

PK  Grdelin Split bio je organizator 13 međunarodnog plivačkog natjecanja GRDELINI SV. DUJE na 25 m bazenu na Poljudu u Splitu 7. i 8. svibnja 2016. godine. To je još jedan uspješan plivački vikend za najmlađe plivačice i plivače do 11 godina starosti. Natjecalo se ukupno 20 klubova iz Hrvatske, BIH i Austrije a zavidni rezultati su postignuti u oštroj konkurenciji od ukupno 400 plivača ovog natjecanja.

Natjecanje je organizirano u tri skupine:

Skupina  A – PLIVAČICE I PLIVAČI ROĐENI 2005 GOD.

Skupina  B – PLIVAČICE I PLIVAČI ROĐENI 2006 GOD.

Skupina  C – PLIVAČICE I PLIVAČI ROĐENI 2007 GOD. I MLAĐI.

Za PK Zadar natjecalo se ukupno 41 plivačica  i plivač što je ujedno i najbrojnija skupina jednog kluba na ovom natjecanju.

Rezultati nisu izostali kod ovih dobnih skupina a najvrijedniji rezultat  isplivala je IVANA RADOVIĆ osvojivši zlato u discplini 50 m slobodno (30.73) što je ujedno i najvrijedniji rezultat ovog natjecanja a isti joj je donio rekordnih 433 bodova i poseban trofej. ANJA  VULIN osim dobro isplivanih svih discplina u kojima se natjecala takodjer je uspjela doči i do individualnog odličja tj. do bronce na 50 m delfin (35.39).

Jedini plivač koji je uspio doči do individualnih odličja i to čak dva bio je MIHOVIL KOZULIĆ koji je osvojio broncu u disciplini 50 m delfin (35.06) i broncu u disciplini 50 m leđno (36.10).

Jednako su vrijedni i isplivani rezultati naše  muške štafete u sastavu (M. KOZULIĆ,L.PATRK. R.UTKOVIĆ. i N.ŠKARPONA) a to su srebro u disciplini 4×50 mješovito (2.31.40) i bronca u disciplini  4×50 slobodno (2:13.00). Ovo je prva medalja za naše mlađe kadete (ulazno godište) na većem natjecanju.

Tik do medalje bio je i Erik Perović u kategoriji B sa 4.mjestom na 50m delfin (38.71)

Sve plivačice i plivači iz kluba učesnici ovog natjecanja isplivali su odlična vremena što je rezultat rada i plivača i trenera, posebice ekipa iz kategorije C koja je nastupila u utrkama 25m, većina po prvi puta van Zadra. Ekipa koja je sudjelovala na natjecanju: Leon Patrk, Lovre Babić, Luka Barešić, Mihovil Kozulić, Niko Škarpona, Rafael Utković, Adrian Šaponja, Antonio Kovačević, David Radeka, Erik Perović, Lovre Knežević, Luka Belić, Marino Smojver, Lovre Dellavia, Lovre Fatović, Lovre Pedišić, Luka Gabriel Ninčević, Petar Jukić, Roko Zovak, Šimun Juričević, David Štulina, Ivan Puhalović, Anja Vulin, Ivana Radović, Dina Volarević, Maruša Mikecin, Ana Knežević, Sara Zrilić, Ivana Kovačević, Karla Mužanović, Klara Kovačević, Korina Miletić, Lea Joković, Loris Lapčić, Mara Šestan, Marcela Lovrović, Vita Veršić, Antea Grgin, Katarina Kozulić, Mareta Štrbac i Nera Jurjević.

Treneri koji su pratili natjecanje: Danijela Kurtin, prof., Ivan Karavida, prof, Tonći Matas, mag.cin, Josipa Nekić, prof. , Željko Olujić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...