Sutra kreće deratizacija i dezinsekcija na području Općine Sv. Filip i Jakov

Tvrtka Ciklon d.o.o. će od sutra, 9. svibnja, pa sve do petka, 13. svibnja, na području Općine Sv. Filip i Jakov provoditi deratizaciju i larvicidnu dezinsekciju. Kako pišu iz Općine, trovanje će se provoditi antikoagulantnim rodenticidima II generacije, a.t. bromadiolon.

Larvicidima će se obrađivati septičke jame i druge stajaće vode kako bi se minimalizirao broj komaraca u vrućim ljetnim danima koji dolaze, a štakori će se trovati zatrovanim mekama po podrumima, dvorištima i eventualno tavanima – omiljenim okupljalištima spomenutih prijenosnika bolesti.

Ako primijetite da su otrovne meke vaši štakori pojeli (ili pak mačke, budite na oprezu s tim), nazovite Ciklon d.o.o. na telefon 023/ 344 000 radnim danom od 07.00 do 15.00 sati da vam opet otruju skrovita mjesta u domu.

Općina Sv. Filip i Jakov upozoravaju na sljedeće da bi se osigurala uspješnost provedenih mjera, a uz to izbjegle eventualne nezgode:

1. Surađivati s ekipama koje provode suzbijanje štakora tako da im daju sve tražene informacije i omoguće pristup u sve prostore gdje je potrebno izložiti otrovne meke.
2. Odstraniti iz dvorišta i podruma smeće, osobito otpatke hrane.
3. Za čitavo vrijeme trajanja deratizacije onemogućiti malodobnoj djeci pristup na mjesta na kojima je postavljen otrov za štakore
4. Kontrolirati kretanje kućnih ljubimaca i domaćih životinja kako ne bi pristupili mjestima na kojima su postavljene deratizacijske meke.
5. Zabranjuje se dirati ili premještati zatrovane mamce.
6. Ukloniti vodu iz svih predmeta u kojima se ona nepotrebno zadržava a potrebne rezervoare vode hermetički zatvoriti.

Pozivaju se građani da se u cijelosti pridržavaju gornjih naputaka, jer će za svu štetu, kao i za eventualno oštećenje zdravlja snositi odgovornost svaki za sebe, a roditelji za djecu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...