Cestitka_Uskrs

The Frajle: “Večeras Zadranima obećajemo dobru zabavu, pjesme i ljubav”

Povodom večerašnjeg koncerta u Arsenalu, razgovarali smo s The Frajlama. Kako prvi put gostuju u našem gradu, iskoristili smo druženje s njima da ih upoznamo, ali i predstavimo publici, koja već nekoliko mjeseci pjevuši stihove nekih njihovih poznatih hitova.

Tko su Frajle u najkraćim, ali simpatičnim crtama?

Četiri djevojke, glazbenice iz Novog Sada. Akustični četverac koji Frajlomobilom stiže do svakog grada, do svoje publike. Postojimo 7 godina, imamo iza sebe tri albuma, puno spotova i još više nastupa. Volimo pjevati, svirati, radujemo se životu, ljudima, prirodi. Pišemo pjesme, pišemo pisma, ozbiljne smo u svom poslu ali volimo bećariti kada nam dozvole obaveze. Volimo da volimo i da se zaljubljujemo.

The Frajle su: Frajla Mara, Marija Mirković, Frajla Jela Jelena Buča, Frajla Nata Nataša Mihajlović i Frajla Nena Nevena Buča.

Jeste li do sada nastupale pred zadarskom publikom, a ako ne, jeste li uzbuđene?

Nismo. Gostovale smo na vašem radiju i bile smo privatno, ali evo po prvi put nastupamo. Radujemo se jako koncertu, jer nam se javljalo dosta ljudi preko društvenih mreža baš iz Zadra, a i “Arsenal” je divan prostor za koncert.

Dolazite nam predstaviti Vaš posljednji album, koji ruši rekorde slušanosti, pa je, ako se ne varam, proglašen najprodavanijim albumom u izdanju PGP RTS-a u 2015. Što je tako posebno na njemu?

Iskreno, nama je svaki album bio poseban. Mi smo kantautorice i svaka pjesma koju smo napisale ima svoj skriveni razlog zašto je napisana. Svaku smo, manje ili više, proživjele i doživjele. Posljednji album je malo zreliji. Nismo se puno vodile formama našeg zvuka, nego smo dozvolile producentu da nađe najbolji zvuk za pjesmu. Tako smo malo proširile naš zvuk, a opet ostale negdje iste. Dugo i pažljivo smo radile na njemu i s puno ljubavi. Vjerojatno je i to publika prepoznala.

Nedavno ste snimile spot za pjesmu “Moli me, moli”, koji je režirala naša Zadranka Mare Milin. Kakvi su dojmovi i reakcije?

Mare Milin je izvrsna. Kada smo razmišljale tko bi mogao snimiti spot za baladu i tko može uhvatiti tanku nit emocije, sve 4 smo viknule – Mare! Uživale smo na snimanju s njom, a spot je pobrao dobre kritike. Nalazi se na našem Youtube kanalu, možete se i sami uvjeritii.

Što ste priredili za zadarsku publiku, promociju albuma ili jedan Vaš “best off”?

Bit će tu naših pjesama, ali i covera na naš način. Volimo Zdenka Runjića kao kompozitora, tako da smo njegove pjesme uvrstile u naš repertoar. Bit će dobre zabave i pjevanja!

Poznate ste i po brojim obradama, koja je Vama najdraža, a koja je najbolje prošla kod publike?

Mislim da i mi i publika glasamo za istu “Meni trebaš ti”.

Često djelujete i humanitarno, ako sam dobro čula? Smatrate li da u današnjem vremenu i društvu fali humanosti, brige jednih za druge? Jesmo li previše okupirani novcem, politikom? Zanima li Vas novac i politika?

Da. Nas 4 se trudimo da damo uvijek maksimum i pomognemo. Dio smo velike humanitarne akcije, te od svakog prodanog cd-a dio prihoda ide za udrugu “Sve za nju”.
Svako od nas može pomoći i to ne treba zaboravljati.

Gdje će Frajle ovog ljeta? Hoće li biti puno nastupa, ali i vremena za odmor?

Preko ljeta nas čekaju ljetni festivali. More. Zvijezde. 6.7. smo u Splitu , San sustipanske noći.

I za kraj, poziv zadarskoj publici da dođu u Arsenal? Što im mogu Frajle obećati?

Dobru zabavu. Pjesme. Ljubav.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...