Turisthotelov kamp Zaton treći po kvaliteti u Europi u kategoriji “Best Camping”

Poimanje kampova po našem mentalitetu kao livada za odlaganje pokoje stare krntije ili prikolice u raspadnutom stanju, uz šuplje zahrđale kante kao nadomjestak za poljski WC, na svu je sreću, stvar daleke prošlosti. Današnja slika hrvatskog kampinga, zapravo, predstavlja perjanicu Europe.

Odmak od gore spomenutog izgleda većine kampova na Jadranu do današnjih idiličnih mjesta namijenjenih, prvenstveno, odmoru i zabavi, dogodio se prilikom potrebe da kamping postane ne samo lokacija odmora, već kompletan lifestyle proizvod.

Ipak, većina kampova ni danas ne pretendira na vrhunsku, luksuznu ponudu, no ipak po svojim ponudama i sadržajima nimalo ne zaostaje za kojim obližnjim hotelom s tri ili četiri zvjezdice. Nerijetko će se tako danas naći kampovi koji uz kućice nude i bazene, a sve to za cijenu znatno povoljniju od spomenutih zvjezdastih smještaja.

Kamp Zaton

Prosječna cijena, dakako, prosječnog hrvatskoj kampa, tako se u samom srcu sezone kreće oko 250 kuna za obiteljski paket koji uključuje dvije odrasle osobe i jedno dijete. Prosječna cijena izračunata je uzevši u obzir kako najjeftiniji smještaj po danu u kampu, u spomenutom srcu sezone, košta oko 150 kuna a najskuplji pak oko 500 kuna. Naravno, u cijene nisu uključeni najam šatora ili kamp kućice ili vozila. Podrazumijeva se da ako ste kamper da su to minimalni preduvjeti koje posjedujete.

I tako smo, na kraju, došli do pitanja koji je to najbolji kamp u Hrvatskoj. Ne, dakako, po nekom lokalnom izboru ili namještenoj online anketi, već po standardima i zahtjevima poznatog njemačkog Auto-kluba ACAD. Upravo je po njihovim ocjenama u grupi najboljih kampova u Europi, oznakom Best Camping deklariran Turisthotelov kamp Zaton.

Iza ovog zadarskog kampa, uz bok su mu stali kampovi Lanterna, Valalta, Park Umag te Straško.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...