Turizam spao na niske grane; turisti iz ilegalno sagrađenih apartmana u centru grada rublje suše – na stablu

Osim štekata, pizza cutova i suvenirnica sa autohtonim zadarskim suvenirima u čiju je cijenu uračunat shipping iz Kine, a koje se svrstava u ponudu grada, izgleda da je želja za profitom nadjačala onu za civiliziranom slikom koju šaljemo u svijet ali i estetikom koja je spala na niske grane. Doslovno. Tako se na Poulotoku, odmah ispred ilegalno sagrađenih apartmana, rublje suši na granama stabla. Da ne znamo bolje pomislili bismo da je usred grada niknuo izbjeglički kamp.

Koliko puta ste se, vidjevši turista koji se neprimjereno ponaša zapitali : radiš li to i doma? Nakon toga je vjerojatno uslijedio zaključak: nema veze, platio je, potrošit će ili slično. Može li nekoliko desetaka eura anulirati devijantnost koju objeručke prihvaćamo?

Kada je u pitanju klikanje na on line nominacije za najbolju europsku destinaciju, tu smo čini se, brzi i ujedinjeni, no kada govorimo o konkretnim potezima zbog kojih bismo uistinu mogli konkurirati na turističkom tržištu kao grad koji se ozbiljno želi baviti turizmom, tu smo nešto indiferentniji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...