Tvoji selfieji su manje atraktivni nego što misliš

Sigurni smo kako misliš da te nitko ne može tako dobro fotkati, kao ti samu sebe.

No, jedno nedavno istraživanje, provedeno na Sveučilištu u Torontu, priložilo je nešto drugačije rezultate, a ono je provedeno na 198 studenata, od kojih je 100 prijavilo kako redovito snimaju i objavljuju selfie slike.

Za potrebe istraživanja, ispitanici su trebali uspoređivati svoje selfieje sa slikama, na kojima ih je fotografirao netko drugi. Svaki sudionik tako je ocjenjivao fotografije na temelju toga koliko bi one mogle biti atraktivne i dobro primljene na društvenim mrežama.

Fotografije su zatim predočene 178 drugih ljudi, koji su ih također ocjenjivali na temelju atraktivnosti i dopadljivosti, kao i prema stupnju narcisoidnosti, koja se vidi na slikama.

Na kraju, svi su ispitanici mislili kako su atraktivniji na selfie slikama, iako ih javnost nije tako zaprimila.

Drugim riječima, surova realnost pokazala je kako su javnosti atraktivnije slike, na kojima nas je fotografirao netko drugi, nego mi sami, što bi jednim dijelom moglo biti i zbog toga što na takvim slikama izgledamo manje narcisoidni.

Pa ako je tvoj Instagram, preplavljen slikama selfieja, možda bi bilo vrijeme da zamoliš prijateljicu da se idući put primi kamere.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...