U Zadru održan dvodnevni znanstveno-stručni skup “Održivi razvoj i odgojno-obrazovni sustav Hrvatske”

Odjel za pedagogiju Sveučilišta u Zadru i Dječji vrtić Radost, uz visoko pokroviteljstvo Agencije za odgoj i obrazovanje i Grada Zadra, organizatori su znanstveno stručnog skupa pod nazivom „Održivi razvoj i odgojno-obrazovni sustav Hrvatske“. Znanstveno stručni skup namijenjen odgajateljima, učiteljima, nastavnicima zaposlenim u odgojno-obrazovnom sustavu, kao i sveučilišnim profesorima i studentima poslijediplomskih studija, otvoren je u četvrtak u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.

Na otvorenju znanstveno stručnog skupa govorili su ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković Pečenković, prof., rektorica Sveučilišta u Zadru prof.dr.sc. Dijana Vican, a nazočne je sudionike pozdravio i Joso Nekić, pročelnik za odgoj i školstvo Grada Zadra.

Plenarni izlagači skupa bili su izv.prof.dr.sc. Vladimir Lay, prof.dr.sc.Vjeran Katuranić i dr.sc. Diana Nenadić-Bilan.

Znanstveno stručni skup održavao se istovremeno na Sveučilištu u Zadru i u prostorijama Dječjeg vrtića Radost, Područnim objektima Višnjik i Voštarnica, te je obuhvatio različite radionice, postere i izlaganja na temu održivog razvoja u odgojno-obrazovnom sustavu Hrvatske. „Mi znamo da je baština važna“, „Priroda nas liječi“, „Čista i neiscrpna solarna energija“, „Značaj ljekovitog bilja u pedagoškoj koncepciji Marije Montessori“, „Zbrinjavanje otpada u radionicama“, „Selektivno odvajanje otpada u studentskom domu“, „More-poveznica između Sveučilišta, škola i vrtića“ itd. samo su neke od tema zastupljenih u programu skupa, uz primjere dobre prakse, o kojima su izlagali stručnjaci iz svih djelova Hrvatske. Skup je zatvoren u petak, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, plenarnim zaključcima i izvješćima sa sekcija, postera i radionica. Po završetku skupa bio je planiran izlet na Kornate svih sudionika skupa, ali je otkazan zbog nepovoljne vremenske prognoze.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...