U Zavičajnom muzeju postavljena izložba “Natura maris – Priroda mora”

Izložba pod nazivom “Natura maris-Priroda mora” postavljena je u prostorijama biogradskog Zavičajnog muzeja. Riječ je o izložbi koja je posvećena moru, brodovima, morskim vedutama i pomorcima, sadržavajući snažan osobni pečat, svakog autora pojedinačno.

Predstavljeno je deset autora, a svaki od njih izložio je po dva svoja rada. Postavljanje ove izložbe u organizaciji Gradske galerije “Graf Art” u biogradskom Zavičajnom muzeju je plod dobre suradnje sa muzejom ali i galerijom “Morić” iz Splita. Autore izložbe i njihove uratke predstavili su Draženko Samardžić ravnatelj muzeja, Tonči Jeličić voditelj Gradske galerije i Nikša Morić iz galerije “Morić” Split, dok je izložbu otvorio biogradski gradonačelnik Ivan Knez.

Prilikom obraćanja nazočnim posjetiteljima naglašeno je kako je riječ o izložbi koja je nastala povodom međunarodnog festivala Mora i tradicionalne brodogradnje 2015. godine, na poziv udruge “Cro naves” uz selekcijski odabir galerije Morić, kroz projekt 8. festivala “Tjedan zaljeva Morbiban”.

Koristeći se različitim tehnikama i senzibilitetima odabrani autor, istinski prenose bit prirode mora u svojim radovima, ne bježeći pri tom ni od tematike ni od koncepta.

Ovom izložbom željelo se približiti različita stvaralaštva više generacija likovnih umjetnika, a ovom prigodom sa svojim su se radovima predstavili Ana Marija Botteri Peruzović, Nives Čićin –Šain, Karin Grenc, Stjepan Ivanišević, Dina Jakšić, Vedran Karadža, Koraljka Kovač, Ljubica Kostović, Ivan Listeš, Pavo Marčinko, Teaa Morić Šitum, Boris Mibovilović-Sokol, Matko Mijić, Vladimir Meglić, Željko Mucko, Stipe Nobilo, Hrvoje Marko peruzović, Ivana Puljić i Frane Šitum.

Tematika ove izložbe izvrsno se uklopila upravo u ovo vrijeme na samom početku turističke sezone u gradu Biogradu

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...