Vlada odlučuje o Karamarku: Šefu HDZ-a ostavka ne pada na pamet, Most će glasati za opoziv!

Nakon što je Božo Petrov u utorak Tomislavu Karamarku ponudio 48 sati za džentlmenski uzmak i rekao mu neka predloži nekoga tko će umjesto njega ispred HDZ-a biti prvi predsjednik Vlade, pojavile su se različite teorije o raspletu dosad najveće krize u Vladi.

Karamarko je navodno izričito odbio Petrovljevu ponudu, a čelnik Mosta izjavio je u četvrtak za Večernji list kako su prema njegovome prijedlogu, saborski zastupnici, ministri i članovi Nacionalnog vijeća Mosta odlučili da će u Saboru glasovati za opoziv šefa HDZ-a s mjesta prvog potpredsjednika Vlade zbog političke odgovornosti.

Kako bi ‘ugasio vatru’ Tomislav Karamarko je, kako piše 24 sata, u srijedu na svoj rođendan odradio nekoliko sastanaka s ljudima koje još treba pridobiti kako bi izbacio Most iz vladajuće većine.

Nastavljen je tako nedavno nakratko zaustavljen proces preslagivanja oko Domoljubne koalicije u Saboru.

Kako smo ranije pisali, ovaj se put neslužbeno spominje povratak u igru jedne od stranaka lijevog centra, ali i nekih manjina.

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić jučer je pak izričito tvrdio kako nema nikakve priče o rušenju vlade, o izlasku Domoljubne koalicije i HDZ-a na njezinu čelu iz aktualne vlade, ali ni o preslagivanju hrvatske vlade. Kaže, SDP-ov plan će propasti jer imaju dovoljan broj glasova u Saboru.

Danas bi Vlada putem telefonske sjednice trebala odlučiti o odgovoru kojeg treba uputiti Saboru vezano za zahtjev za izglasavanjem nepovjerenja Karamarku. A ako je vjerovati informacijama koje dolaze i samog vrha, Mostovi ministri će glasati za opoziv, a HDZ-ovi ministri protiv.

A ako Most ostane pri svojoj odluci i 17. lipnja u Saboru glasuje za opoziv Tomislava Karamarka, HDZ će vrlo vjerojatno izići iz Vlade i ići ćemo na nove izbore.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...