Zadar uključen u projekt McDonald’sa “Za naš ljepši kvart”

Projekt „Za naš ljepši kvart“ upravo ulazi u treću uspješnu godinu. Po prvi put, u projekt se uključuje i grad Zadar, čime ukupan broj gradova raste na 11. Tako će ove godine, od 23. svibnja do 12. lipnja gosti u McDonald’s restoranima moći glasati o prijedlozima koji će im biti ponuđeni na glasačkom letku. Cijeli tijek glasanja nadzire i komisija, a projekt koji prikupi najviše glasova dobiva novčanu potporu McDonald’sa.

Projektom „Za naš ljepši kvart“ McDonald’s će tako ove godine uložiti ukupno 400 000 kuna u 11 gradova diljem Hrvatske. Većina predloženih projekata je u protekle tri godine najviše bila orijentirana na sadržaje za djecu i obitelji te školarce, a sve je više i prijedloga za ekološki orijentirane projekte poput solarnog drveta koje je prošle godine predloženo u Osijeku na Trgu slobode ili, pak, solarne klupe predložene u Šibeniku i Varaždinu.

McDonalds - za moj kvart

Osim izdvojenih projekata, mnogi gradovi predlažu i sufinanciranje postojećih projekata poput, projekta obnove portala i vrata u staroj gradskoj jezgri Šibenika, obnove igrališta na zagrebačkom Jarunu, dok je u Rijeci, uz ostale, nominiran i projekt uređenja Školskog trga u čijem su osmišljavanju sudjelovala i djeca. Projekt „Za naš ljepši kvart“ dio je društveno-odgovorne politike poslovanja McDonald’sa u Hrvatskoj, pokrenut 2014. godine.

Cilj projekta je doprinijeti poboljšanju kvalitete života građana diljem Hrvatske, a kojima McDonald’s na ovaj način želi zahvaliti na ljubavi i vjernosti koja traje već 20 godina. Projekt se odvija uz pomoć gradskih vlasti, sportskih i civilnih udruga iz najvećih hrvatskih gradova koji predlažu tri projekta koje bi željeli provesti u svojim gradovima.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...