Zadarski dožupan Rudolf Dvorski otvorio međunarodni turnir streličarstva u Crnom

U nedjelju, 22. svibnja 2016. godine, održan je međunarodni turnir streličarstva na nogometnom igralištu NK “Dalmatinac” u Crnom. Uvodnim riječima nazočne gledatelje, kao i natjecatelje iz cijele Hrvatske, Slovenije i ostalih susjednih zemalja pozdravili su zadarski dožupan i zamjenik HSP AS, gospodin Rudolf Dvorski, dogradonačelnik Grada Zadra, gospodin Ivica Vlakić, kao i član uprave NK Dalmatinac, gospodin Klaudio Vidaić. Nakon uvodnog govora svečano su otvorili spomenuto sportsko događanje.

Streličari su se natjecali u slijedećim kategorijama: djevojčice i dječaci do 12 godina, djevojčice i dječaci do 14 godina, kadetkinje i kadeti, juniorke i juniori, seniorke i seniori te veteranke i veterani. Osim u dobnim kategorijama, streličari su se natjecali i u slijedećim stilovima: zakrivljeni luk, složeni luk, goli luk, standardni luk i dugi luk.

Inače, Streličarski klub Zadar, osnovan je 10. ožujka 2010. godine u Zadru, a njegova primarna djelatnost obuhvaća okupljanje djece, mladeži i odraslih osoba koje se žele baviti streličarstvom, provođenje sportske obuke i pripreme sportaša, sportska natjecanja, a osim sportsko-natjecateljskog, nudi i bavljenje streličarstvom i u rekreativne svrhe. Klub broji 30-tak članova od kojih je 15 aktivnih i licenciranih natjecatelja, no broj streličara konstantno raste. Članovi Kluba, koji je jedini u Zadarskoj županiji, natječu se u nekoliko kategorija: djeca do 12 godina, djeca do 14 godina, kadeti/kadetkinje, juniori/juniorke, seniori/seniorke, veterani/veteranke, te u stilovima: zakrivljeni luk, složeni luk, standardni luk i dugi luk. U proteklih šest godina sudjelovali su na više od 60 natjecanja na kojima su individualno i ekipno ostvarivali odlične rezultate, a neki od njih su ponijeli titulu prvaka države (u kategoriji seniora dugim lukom, veterana dugim lukom te seniorki zakrivljenim lukom). Uz sve to, članovi SK Zadar su ponosni vlasnici i nekoliko državnih rekorda.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...