NOVA SPISATELJICA NA HRVATSKOJ KNJIŽEVNOJ SCENI

Zadranka Iva Kolega izdala svoj prvi roman “Ljubavna glad”

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Ona je istovremeno pragmatik i sanjar. Diplomirana ekonomistica koja čvrsto stoji na zemlji, ali i žena koja rado odluta u svijet mašte satkan od priča o ljubavi, zanosu, intrigama…

Njezino ime je Iva Kolega i ona je nova, duboko vjerujemo uskoro nadaleko prepoznata, zadarska spisateljica.

Iako maštarije od malenih nogu stavlja na papir, napokon se odvažila ukoričiti svoju “Ljubavnu glad” i podijeliti je sa svim obožavateljima beletristike.

Roman u nakladništvu Antene Digital priča je o Dominiku, tridesetdevetogodišnjem piscu koji se nakon kraha braka i višemjesečne izolacije prepušta kratkotrajnim i seksualnim avanturama. Kada upozna televizijsku voditeljicu Vivian, privlačnost među njima je magnetska i oboma se čini da su upoznali srodnu dušu. Ipak, daljnji slijed događaja pokazat će kako je idealizacija uvijek pogrešna i da ni u tom odnosu nije sve kako se čini na površini. Sam kraj nudi rasplet kojim roman poprima i elemente trilera.

“Ljubavnu glad” Iva je pisala u muškom licu, što priznaje, nije bilo jednostavno. No kako svi imamo jednog Dominika u sebi, tvrdi, čitateljicama neće biti teško uživjeti se u lik.

Priča o ljubavi, uvijek je i priča o dubokim i kompliciranim psihološkim igrama. Kako bi što vjerodostojnije iznijela složene procese koji se odvijaju u ljudskoj psihi, Iva je imala i stručnu pomoć pri kreiranju djela.

Djelo ove zaljubljenice u klasike I. B. Mažuranić i M. J. Zagorke, kao i krimića švedskih autora te povijesnih i gotičkih romana, po narudžbi možete zatražiti na službenim stranicama knjižare Redak iz Splita.

Kako bismo vas zainteresirali za uradak, donosimo pasos iz strastvene ljubavne priče koja, baš kao i u životu, nije onako jednostavna i bezbrižna kako nam se čini na početku:

“Opet sam sjeo na krevet i promotrio je; elegantni kaputić i crveni šal kojim bih je najradije bio zadavio, guste crne najlonke ispod zvonolike suknje. To je bila njezina dobitna kombinacija za koncertnu večer ili točnije za večer s moćnim saksofonistom nakon koncerta. Objasnila mi je da nije nastupao sam već u sklopu kvarteta (kao da me to bilo briga) i da ga je upoznala na Akademiji (bilo bi mi lakše da ga je upoznala u nekom bircu.)”

Ostavi komentar koristeći Facebook