Župan proglasio elementarnu nepogodu za još tri općine i dva grada!

Župan Stipe Zrilić proglasio je elementarnu nepogodu izazvanu mrazom za područje Općine Škabrnja, Općine Zemunik Donji, Općine Sukošan, Grada Nina i Grada Zadra – naselje Zadar, u nastavku prenosimo priopćenje koje je stiglo iz njegova urada povodom proglašenja elementarne nepogode.

Mraz koji je pogodio područje Zadarske županije u razdoblju od 25.4. do 28.4.2016. godine prouzročio je značajnije štete nego što se to moglo pretpostaviti iz prvih priopćenja koje su dostavila povjerenstva grada Benkovca i općina Posedarje, Novigrad i Galovac. Nakon što je 5. svibnja proglašena elementarna nepogoda uzrokovana mrazom za područje tih JLS, nova prva priopćenja i izvidi štete sa područja Grad Nina i dijela Grada Zadra (naselje Zadar), te općina Škabrnja, Zemunik Donji i Sukošan, ukazala su na potrebu proglašenja elementarne nepogode i za ta područja. Tako je župan Stipe Zrilić danas proglasio elementarnu nepogodu izazvanu mrazom za područje Općine Škabrnja, Općine Zemunik Donji, Općine Sukošan, Grada Nina i Grada Zadra – naselje Zadar.

Prve procjene šteta na tom području pokazuju da su od mraza najviše stradale voćarske kulture i to posebno nasadi maraške na više od 200 ha, breskve, trešnja i marelice. Nadalje, stradali su vinogradi na više od 100 ha te povrtlarske kulture. Štete se kreču od 20% do 100% uroda, a oštećeni su i trajni nasadi. Prve procjene ukazuju na iznose šteta koja prelaze vrijednost od 10.000.000,00 kn

Pozivamo poljoprivrednike sa područja koja su stradala da se jave gradskim i općinskim povjerenstvima i prijave nastalu štetu najkasnije do 17. svibnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...