U ORGANIZACIJI OSJEČKOG I ZADARSKOG SVEUČILIŠTA TE SVEUČILIŠTA RUTGERS IZ SAD-a

14. međunarodna konferencija Libraries In the Digital Age – LIDA u Zadru

Arhiva, ilustracija
Tamni način

14. međunarodna konferencija Knjižnice u digitalnom dobu (Libraries In the Digital Age – LIDA) održat će se u Zadru od 13. do 17. lipnja 2016. godine.

Konferenciju LIDA organiziraju Odsjek za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta Osijek i Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru u suradnji sa Školom za komunikacije i informacije Sveučilišta Rutgers, SAD.

Glavna je tema konferencije Čuvanje i zaštita digitalne knjižnice i zbirke, a obuhvaća dvije podteme Digitalno čuvanje i zaštita i Studijekorisnika, obrazovanje i obuka za zbirke digitalne knjižnice.

Na ovoj se konferenciji svake dvije godine renomirani predavači i sudionici iz Hrvatske i cijeloga svijeta bave problematikom vezanom uz knjižnice i druge informacijske ustanove, obrazovanje, nove tehnologije te učinkovit pristup informacijama i informacijskim uslugama u suvremenom društvu.

Pozvana predavanja održat će Aram Sinnreich (SAD), Tim Gollins (Škotska), Lynn Silipigni Connaway (SAD) i Tatjana Aparac-Jelušić (Sveučilište u Zadru), a počasni gost bit će profesor emeritus Tefko Saracevic (SAD).

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar