14. međunarodna konferencija Libraries In the Digital Age – LIDA u Zadru

14. međunarodna konferencija Knjižnice u digitalnom dobu (Libraries In the Digital Age – LIDA) održat će se u Zadru od 13. do 17. lipnja 2016. godine.

Konferenciju LIDA organiziraju Odsjek za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta Osijek i Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru u suradnji sa Školom za komunikacije i informacije Sveučilišta Rutgers, SAD.

Glavna je tema konferencije Čuvanje i zaštita digitalne knjižnice i zbirke, a obuhvaća dvije podteme Digitalno čuvanje i zaštita i Studijekorisnika, obrazovanje i obuka za zbirke digitalne knjižnice.

Na ovoj se konferenciji svake dvije godine renomirani predavači i sudionici iz Hrvatske i cijeloga svijeta bave problematikom vezanom uz knjižnice i druge informacijske ustanove, obrazovanje, nove tehnologije te učinkovit pristup informacijama i informacijskim uslugama u suvremenom društvu.

Pozvana predavanja održat će Aram Sinnreich (SAD), Tim Gollins (Škotska), Lynn Silipigni Connaway (SAD) i Tatjana Aparac-Jelušić (Sveučilište u Zadru), a počasni gost bit će profesor emeritus Tefko Saracevic (SAD).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...