200 ljubitelja Winnetoua i 15-ak stranih medija dolazi u Starigrad-Paklenicu

U subotu u Starigrad-Paklenicu stiže gotovo 200 ljubitelja Winnetoua među kojima i impresivna grupa od 15-ak predstavnika stranih medija iz Njemačke, Austrije i Švicarske.

Povod dolaska – jubilarni susret ljubitelja Karla Maya i filmova o Winnetouu koji se već devetu godinu za redom održava u organizaciji Turističke zajednice općine Starigrad i Bluesun hotela Alan.

Ovogodišnji susret je posvećen 50-toj obljetnici dvaju filmova iz serijala (Winnetou und Apanatschi i Winnetou und sein Freund Old Firehand) te 1.godišnjici smrti Pierra Bricea, francuskog glumca koji je utjelovio lik Winnetoua te kod ljubitelja ovih filmova stekao kultni status.

Tim povodom ovogodišnjem Susretu prisustvuje i Hella Brice, Pierrova supruga koja će upravo u Hrvatskoj, zajedno sa brojnim ljubiteljima filmova obilježiti godišnjicu njegove smrti, te će se 06. lipnja na velebitskim Tulovim gredama, jednoj od najatraktivnijih filmskih lokacija, održati prigodan program.

Za istaknuti je i dolazak Martina Boetchera, skladatelja glazbe za filmove o Winnetouu, kojemu će ovo biti prvi dolazak u Hrvatsku.

Uz njih, gosti Susreta su glumci Uschi Glass i Marinko Ćosić, također po prvi put sudionici Susreta u Hrvatskoj.

Tijekom svog 7-dnevnog boravka u Starigradu-Paklenici, sudionici Susreta će posjetiti brojna mjesta snimanja u okruženju poput NP-a Paklenica, Prezida i Tulovih greda na Velebitu, Raštevića i Obrovca,

Crvene luke i Draga. Uz to, organizatori svake godine sudionike Susreta upoznaju i sa drugim ljepotama regije, te će ove godine posjetiti NP Kornate i grad Zadar te zadarsko zaleđe.

Zabavni dio programa na koji su pozvani svi ljubitelji country glazbe održat će se u utorak, 07. lipnja na Trgu Marasovići u Starigradu-Paklenici s početkom u 20.00h.

Manifestacija se održava uz potporu sustava Hrvatske turističke zajednice i uz prisustvo predstavnika Turističke zajednice zadarske županije i HTZ-e. Očekuje se i dolazak predstavnika MINT-a, uz potporu kojega je TZO Starigrad realizirala cjelokupni turistički proizvod temeljen filmskoj baštini i kultnom statusu filmova o Winnetouu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...