Afera “tuneli” iz Kalmetine vladavine – podignuta optužnica za farbanje Sv. Roka i Male Kapele

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv bivših čelnika Hrvatskih autocesta (HAC) i direktora Skladgradnje tereteći ih da su 2008. namjestili natječaj i preplatili bojenje cijevi tunela Sv. Rok i Mala Kapela, čime su HAC oštetili za 17,7 milijuna kuna

Optužnicom, koju je Državno odvjetništvo podignulo nakon šestipolgodišnje istrage, obuhvaćeni su bivši predsjednik Uprave HAC-a Jurica Prskalo, član Uprave Marijo Lovrinčević, direktor sektora za građenje Goran Legac i glavni inženjer poslovne jedinice Željko Kandžija te direktor Skladgradnje Slaven Žužul, čija se tvrtka u bojenju tunela okoristila za višemilijunski iznos.

Petoricu i jednu tvrtku tereti se za kaznena djela protiv gospodarstva, to jest zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju ili poticanje na tu zloporabu, objavilo je u ponedjeljak Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama navodeći samo dob i dužnost okrivljenika.

Četvorica bivših čelnika HAC-a Prskalo, Lovrinčević, Legac i Kandžija optuženi su da su se od studenoga 2008. do kraja rujna 2009. na traženje Žužula dogovorili o načinu zajedničkog djelovanja s namjerom pribavljanja materijalne dobiti namještanjem i plaćanjem po višestruko većim cijenama poslova premazivanja bojom cijevi tunela Sv. Rok i Mala Kapela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...