Ante Delaš, statistički najbolji igrač kluba, napustio Zadar!

Nemušta jučerašnja izjava sportskoga direktora KK Zadar Branka Skroče da se klupske ambicije “nisu poklapale s osobnim ambicijama Ante Delaša”; i da je to povod za raskid ugovora (Delaš je pri dolasku potpisao na dvije sezone) žaloban je pokušaj da institucija kakva je (nekad bila) klub iz Jazina/s Višnjika lokalnoj javnosti ponudi prihvatljivo obrazloženje igrača kojega je publika zvala i “Sveti Ante”;

Oprostite na ovakvoj predugačkoj uvodnoj rečenici, ali drugačije nije bilo moguće početi tekst. Dakle, je li KK Zadar pred igračkim rasapom? Ne jednom upozoravali smo na posljedice kratkovidne politike koja godinama prevladava kad je riječ o sklapanjima ugovora. Previše kratkih ugovora, a previše i novčane nesigurnosti za bilo kakve ugovore, samo su dio te politike koja, eto, nesmetano egzistira i čije su posljedice jednim dijelom eklatantno štetni ugovori (Širko, Đugum, Pašalić…) za što većinski suvlasnik, Grad Zadar, još nikoga nije pozvao na odgovornost.

Naravno da je logično da Ante Delaš ode bez odštete u situaciji u kojoj mu je jednostavno iskoristiti okolnost kašnjenja plaća. Nije to prvi put, niti je Delaš takav jedni primjer za koji je sportski direktor kao objašnjenje našao formulaciju “nepoklapanja ambicija”.

Bit će u sljedećem razdoblju zanimljivo vidjeti što će se dalje događati oko prve momčadi. Ugovor je završio i Anti Nazoru, treneru koji je na stupcima jednog lokalnog lista kazao da bi ostao, ali… Ali da mu se prije isplate zaostale plaće. Ugovori su završeni i braći Ivanu i Marku Ramljaku i Domagoju Bošnjaku, njima se isto duguje kao i drugima. Svi, dakle, mogu otići, ali je pitanje – tko će doći? Kuloari u klubu spominju da je Branko Skroče za novog trenera predložio Antu Matulovića, te da bi iz Šibenika mogao doći igrač Roko Badžim. A dalje?

Usput, nevelika skupina igrača koja je odlukom struke još u radnom režimu, s treninga u Višnjiku (koji je kompleks, nota bene, sagrađen u cilju boljitka košarke u Zadru!) prebačena je na treninge u Jazinama! Zašto?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...