Croatia Food festival osvojio Zadrane i mnogobrojne turiste

Zadar Food Festival powered by Billa održan je na zadarskoj rivi, a više od 2000 posjetitelja potvrda je da su i Zadrani uživali u jedinstvenim gastro okusima.

Obala kralja Petra Krešimira IV, bila je domaćin prvog izdanja Zadar Food Festivala powered by Billa koji se održava u sklopu velike gastro manifestacije Croatia Food Festival, a koja putovanjem kroz Hrvatsku predstavlja najbolju ponudu vrhunske ulične hrane. Baš kao i Varaždin i Zadar se pokazao kao odličan domaćin, a građani Zadra kao veliki ljubitelji ukusnih gastro izazova, koji su ih osvojili na prvu i poslali najbolju moguću sliku o vrijednostima i mogućnostima ovog festivala.

Razne generacije Zadrana, ali i turista s velikom su znatiželjom istraživali gastro ponudu, uživajući u odličnim aromoma i ukusima. Tako su ih oduševili 700 gramski ham steakovi Mesne industrije braće Pivac, janjetina s tzatsiki umakom, ali i vrhunski izbor njemačkih delicija koje je pripremao zagrebački Wurst bar. Ljubitelji azijske kuhinje doslovno su poludili za gyozama, spring rolicama i pork bun sendvičima koji su ih oduševili kako izgledom tako i neobičnim okusima. Potpuno otkriće svima, bili su posebno osmišljeni arepa sendviči iz Venezuele koji su pokazali da i sendviči mogu imati različite i vrhunske okuse.Osim u neodoljivim gastro specijalitetima, građani su uživali i  vrhunskom pivu Amstel Premium Pilsener, uravnoteženog i punog okusa, pivu koje je sve osvojilo svojim jedinstvenim okusom. A posebno je oduševio i posebno osmišljen Amstel korner koji je bio omiljeno mjesto festivala. Uz gastro zalogaj odlično je išla i Jamnica koja je također imala lijepo uređen korner, i na kojem su svi posjetitelji mogli osjetiti snagu mjehurića Jamnice.

Uz Amstel i Jamnicu, na svoje su došli i ljubitelji vina, za koje su pripremljene najbolje berbe vinarije Jeruzalem Ormož. Zadar je položio u organizacijskom smislu i Croatia Food Festival dobila je partnera koji će sigurno i sljedeće godine dočekati najbolje od ulične gastro ponude.

Sada slijedi Zagrabi, Zagrebi, Zagreb Food Festival powered by Billa koji će se od 2. do 3. srpnja 2016. održati na Strossmayerovom trgu u samom centru Zagreba. Zagreb će biti svojevrsni vrhunac ovogodišnjih Croatia Food Festivala, na kojima nas očekuje još bogatiji gastro program i bogatija ponuda jela i popratnih događanja. A s obzirom na sve do sada viđeno, nema sumnje za će i zagrebačka publika okupirati Strossmayerov trg i s nestrpljenjem očekivati što im novo u gastro ponudi mogu ponuditi kuhari i majstori pripreme street food hrane.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...