Dječaci KK Sonik Puntamike šesti u Pazinu

Odličan košarkaški projekt u organizaciji HKS-a pokrenut je proteklog vikenda u Pazinu. Prvi put ove godine održano je prvenstvo RH u mini košarci (U-11) za dječake rođene 2005. i mlađe po pravilima prilagođena uzrastu: manje lopte,manji koševi,broje se dobivene četvrtine (pobjednik u četvrtini ima tri, neriješeno dva, poraz jedan bod), a ne ukupan broj koševa. Dalmatinske boje na završnici u Pazinu nakon regionalnog natjecanja branili su isključivo Zadrani . Uz KK Zadar izniman uspjeh postigli su i mladi Puntamičani.

Dječaci pod vodstvom Jure Ružića i Pere Perića osvojili su 6. mjesto i to poslije nevjerojatnih završnica.

– Već i samim plasmanom na završni turnir za KK Sonik-Puntamika ovo je veliki uspjeh. U Pazinu smo odigrali ukupno 5 utakmica( 2 pobjede, 3 poraza, i to 2 nakon produžetaka!) tako da smo prezadovoljni rezultatom. A još više smo zadovoljniji igrom, maksimalnim zalaganjem i što je najbitnije ukupnim ponašanjem na putu i turniru.
Moramo napomenuti da smo bili jedni od najmlađih timova na završnici. Nitko nas nije nadigrao, a ono što smo izgubili ,izgubili smo tijesno – uglas ističu Jure Ružić i Pero Perić. Prvog dana turnira pobijedili smo Pazin( u produžetku), pa Grafičar, a u zadnjoj utakmici  dana izgubili u produžetku od Osječkog sokola ( osvojili su 3. mjesto na kraju). Drugi dan smo pružili sjajan otpor Cedeviti ( kasnije prvaku) i izgubili u produžetku od Zagreba u utakmici za peto mjesto, prenosi dojmove Jure Ružić.

Rezultati SONIK PUNTAMIKA:

GHIA STAFF PAZIN  –  SONIK PUNTAMIKA 9-11 produžetak

SONIK PUNTAMIKA  –  GRAFIČAR 10-6

OSJEČKI SOKOL  –  SONIK PUNTAMIKA 11-9 produžetak

CEDEVITA  –  SONIK PUNTAMIKA 11-5

ZAGREB  –  SONIK PUNTAMIKA utakmica za 5.mjesto 11-9 produžetak

Sastav SONIK PUNTAMIKA: David Pavin, Andro Mirčeta, Toni Torbarina, Josip Badrak, Niko Heder, Antonio Pavin,

Niko Ružić, David Ledenko, Roko Baričević, Bartul Sikirić, Roko Pervan, Toni Josipović, Frane Peša i Stipe Ivanković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...