Četvrto izdanje Zadar classic open aira na Trgu Petra Zoranića

Na Trgu Petra Zoranića i ovoga će se ljeta odvijati festival Zadar classic open air. U svom će četvrtom izdanju donijeti 13 koncerata, a izvođači će i opet biti zadarski, uglavnom mladi glazbenici.

Festival će u srijedu, 15. lipnja otvoriti, kao i prošloga ljeta, poznati zadarski zbor Zoranić. Četiri dana kasnije, u nedjelju, 19. lipnja, nastupit će još dva pjevačka ansambla – Akademski pjevački zbor Sveučilišta u Zadru i A.K.A. Crescendo. Početkom srpnja na otvorenoj pozornici trga Petra Zoranića dva će koncerta održati mladi gitarist Luka Stipanov, a tijekom srpnja i kolovoza po tri će koncerta prirediti sopranistica Nela Šarić uz klavirsku pratnju Vjekoslava Babića, Dina & Mel i Zadarski kvartet klarineta. Za vrijeme održavanja koncerata, kao i prethodnih godina, od gledatelja će se prikupljati prilozi za koncertnu dvoranu u Kneževoj palači.

Festival je prije četiri godine ustanovio zadarski Lions klub u okviru svoje akcije „Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači“. U pokretanju takve akcije Lionse je vodila želja za senzibiliziranjem zadarske javnosti oko potrebe obnove nekadašnje kultne gradske koncertne dvorane uništene agresorskim granatiranjem Kneževe palače početkom listopada 1991. godine. Nakon što je obnova palače krenula i njezin se sretan ishod očekuje u zadanim rokovima, sredstva se prikupljaju za uređenje koncertne dvorane. Na tom je računu, zahvaljujući brojnim akcijama Lions kluba Zadar, sada više od sto tisuća kuna.

Aktivnosti zadarskih Lionsa vezane uz koncertnu dvoranu, od samog početka uživaju podršku gotovo svih ustanova i udruga u kulturi, medija i brojnih građana. U realizaciji festivala Zadar classic open air potporu im pruža Grad Zadar i posebice Turistička zajednica grada Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...