Gdje Zrmanja ljubi more 2016 – rijeka očišćena, narod informiran

Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja „Eko-Zadar“ je kroz provedbu projekta „B.transparent: Jačanje lokalnih partnerstva za transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima na području Novigradskog i Karinskog mora” održala informativnu kampanju pod nazivom „Gdje Zrmanja ljubi more 2016“.

Kako bi se promoviralo i dodatno osvijestilo održivo korištenje prirodnih i kulturnih resursa prostora Novigradskog i Karinskog mora, u sklopu projekta „B.transparent“, provode se informativne kampanje osvješćivanja javnosti o potencijalima i jedinstvenosti prostora. Jedna od informativnih kampanja je i akcija čišćenja rijeke Zrmanje pod nazivom „Gdje Zrmanja ljubi more 2016“ kako bi se udruge, građani i lokalna vlast zajedno ujedinili u čišćenju i zaštiti Zrmanje kao važnog prirodnog resursa i promovirali održivi razvoj tog područja. Akcija se održala u subotu, 4. lipnja 2016. godine u gradu Obrovcu povodom Svjetskog dana zaštite okoliša (5. lipnja).

Ova, peta po redu akcija čišćenja Zrmanje, je okupila velik broj posjetitelja koji su zajedničkim snagama očistili rijeku Zrmanju od kako glomaznog tako i sitnog otpada te time pomogli očuvanju ove iznimne prirodne znamenitosti. Uz bogati društveni program svi sudionici mogli su uživati u akciji očuvanja ovog predivnog dragulja obrovačkog (ali i šire) kraja.

Projekt se provodi i financira u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku IPA te je financiran od strane Europske unije i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta je 175.597,81 EUR / 1.338.582,10 HRK, dok projekt financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u postotku od 94,52 % tj. 165.981,87 EUR / 1.265.279,79 HRK.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...