Glumica Ecija Ojdanić i hrvatski Ironman Dejan Patrčević trče na 3. Falkensteiner Punta Skala triatlonu

Poznata kazališna, televizijska i filmska glumica Ecija Ojdanić, Hrvatima najdraža kao zločestica Nela iz „Larinog izbora“ ili omiljena u svakoj od bezbroj uloga u kazališnim komadima, nakratko će „daske“ zamijeniti trkačkom stazom na 3. „Falkensteiner Punta Skala triatlonu“. Zajedno sa 450 sudionika iz 12 europskih zemalja startat će u nedjelju 5. lipnja, i to u disciplini trčanja na 5 kilometara. Cilj je, kaže atraktivna 41-godišnja glumica, istrčati ispod 24 minute.

„Redovito treniram i otkako trčim osjećam se fenomenalno! Inače, svaka je utrka borba sa samim sobom i prilika da se popravi prethodni rezultat. U mom slučaju to znači trčati ispod 24 minute“, kaže i potvrđuje kako se zarazila trčanjem:

„Od povremenog trčkaranja postala sam prava polumaratonka, no kako dolazim na vikend s obitelji trčat ću rekreativnu dionicu od 5 kilometara“.

Za glumicu kojoj je trčanje otkrilo novi svijet u kojemu se, kako kaže, osjeća „stabilnije, mirnije i zdravije“, samo je nebo granica. Ni ambicije nisu manje …

„Divim se triatloncima, to je izuzetno naporna disciplina. Za nekoliko godina, kada mi samo trčanje prestane biti izazov, možda ću se i sama prebaciti na triatlon“, kaže.

Možda će upravo Petrčane biti Ecijin izbor za prvi triatlonski nastup, a razloge nije trebalo previše tražiti. Temperamentna Drnišanka u Petrčanima će biti na svome.

„Obožavam ovaj dio Dalmacije. Tu ne treba trošiti previše riječi!“

Tek što je sastrugao asfalt s tenisica nakon što je pretrčao 56,3 kilometara na zadarskom izdanju „Wings for Life“, proslavljeni hrvatski Ironman, triatlonac i trkač Dejan Patrčević postavio je novi cilj. Mjesto radnje bit će „Falkensteiner Punta Skala“ u Petrčanima, vrijeme je nedjelja 5. lipnja, a sportski motiv i cilj – uvijek isti.

„Dolazim pobijediti i uživati!“ – kaže 41-godišnji triatlonac. U izboru jedne od četiri discipline na 3. „Falkensteiner triatlonu“ Patrčević i ne vidi pravi izbor. Najboljima pripada najteže, ili njegovim riječima:

„U profi utrci kao uvijek do sada.  Nema alternative kada je u pitanju profesionalni pristup utrci“.

Prvenstvo Hrvatske u srednje dugom triatlonu na kojemu će nastupiti u Petrčanima sastoji se od 1900 metara plivanja, 90 kilometara vožnje bicikla te 21,1 kilometara trčanja. Iako je trčao, plivao i vozio bicikl na dužim stazama, postavivši primjerice hrvatski rekord u Ironmanu od 8:12:02 nakon 3,8 kilometara plivanja, 180,2 kilometara na biciklu i 42,2 kilometara maratonske atletske dionice, za Patrčevića priča je uvijek ista.

„Triatlon je zakon! Nema boljeg sporta“ – kaže najpoznatiji hrvatski triatlonac

sa zapaženim rezultatima na ITU Svjetskom triatlonskom kupu, seriji Ironman i 24. mjestom kao najboljim plasmanom na Svjetskom prvenstvu. U 18 godina koliko se bavi triatlonom upisao je 40-ak je pobjeda na državnim prvenstvima, a ovo u „Falkensteineru“ prilika je za popravak ionako impresivne statistike. Nije ga ni trebalo pitati je li se stigao odmoriti nakon zadarskog „Wings for Life“?

„Jesam, potpuno sam odmoran i spreman za utrku, a imam i nešto manje noktiju na nogama“, dodaje hrvatski Ironman.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...