Grad uskoro postaje gradilište; Pročitajte koje prometnice čeka preuređenje!

Na održanom kolegiju gradonačelnika, Božidar Kalmeta najavio je cijeli niz građevinskih projekata, prije svega na rekonstrukciji gradskih prometnica. Istaknuti svakako valja najveći od najavljenih – rekonstrukcija ulice Ante Starčevića (Bulevar) do Ravnica i rekonstrukcija Liburnske obale od Jazina do starog autobusnog kolodvora. Cijeli projekt težak je najavljenih 37 milijuna kuna.

O ovome projektu već smo pisali, a natječaj u stvari provode Hrvatske ceste, budući da se radi o njihovim prometnicama. Ostat će otvoren do 15. lipnja, a u rujnu, kada Hrvatske ceste misle da sezona već lagano završava (a zapravo su u potpunosti u krivu), trebalo bi se početi s ozbiljnim radovima na cestama.

O koliko ozbiljnim radovima se tu radi potvrdio je sam Kalmeta najavivši da će se prometnica između Opće bolnice i Poliklinike proširiti na čak četiri trake uz dodatak sve moderne prateće infrastrukture. Autobusni kolodvor dobit će ulaz i izlaz primjeren našemu gradu, a započet će se i radovi na ulici Franje Tuđmana koja je zaseban projekt zamišljen za budućnost.

Drugi najavljeni projekt je onaj Grada Zadra i Ministarstva unutarnjih poslova. Naime, te dvije institucije zajedno će financirati radove na sanaciji opasnih mjesta, odnosno najopasnijih križanja u gradu. Cilja se na izvedbu više projekata, ali prvi (među jednakima) je uređenje križanja između ulica Stjepana Radića i Andrije Hebranga (kod Čistoće) koje će u budućnosti postati kružni tok.

Zadar je nominirao još i križanje ulice Josipa Jurja Strossmayera i ulice Ivana Mažuranića (kod Hitne) te križanje Jelačićeve i Hebrangove (kod Kauflanda).

Što se prvog planiranog projekta tiče, križanja kod Čistoće, ukupni troškovi bit će oko 1,1 milijun kuna, a MUP će sanirati troškove sa 756 tisuća kuna. Radovi kreću na jesen, a bit će gotovi do kraja godine, kaže Grad.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...