HGSS Zadar imao dvije uspješne intervencije; Spašena planinarka i izgubljeni muškarac

Hrvatska gorska služba spašavanja i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo združenim su snagama spasili planinarku koja se jučer ozlijedila u Nacionalnom parku Paklenica.

HGSS, stanica Zadar, je oko 16 sati zatražio pomoć HRZ-a u obliku transportnog helikoptera kojim je petero spasioca prevezeno do lokacije. Ozlijeđena žena tim je istim helikopterom prebačena do vojnog aerodroma Zračne baze Zemunik gdje ju je dočekala ekipa Hitne medicinske pomoći Zadar.

Ranije jučer HGSS Zadar je sudjelovao u još jednoj akciji – u 9 sati i 5 minuta 112 je primio poziv od policije u kojemu je zatražena pomoć naših GSS-ovaca. Njihova ekspertiza bila je nužna u potrazi za starijim dementnim muškarcem koji se izgubio na otoku Silbi oko jedan sat u noći. U 13 sati i 5 minuta muškarac je pronađen živ zahvaljujući angažmanu 10 pripadnika HGSS-a: petero iz stanice Split te petero iz stanice Zadar.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...