Hrana koja garantira bolji seks: Kikiriki, borovnice, češnjak…

Napravite ručak ili večeru koji će uzbuditi i dodatno oduševiti vašeg partnera, ne samo zbog okusa jela, već i intimnih odnosa.

Tamna čokolada
Tamna čokolada bogata je feniletilamin-kemikalijom zbog kojeg se vjeruje kako stvara osjećaj zaljubljenosti. Istraživanje je pokazalo kako žene koje svakodnevno konzumiraju čokoladu imaju bolji seksualni život od onih koje to ne čine.

Kikiriki
Sastojak L-arginin kojim kikiriki obiluje pojačava seksualnu funkciju kod muškaraca, pa je samim time izvrstan afrodizijak.

Sjemenke buče
Sjemenke buče bogate su cinkom te regulira rad muške žlijezde prostate. No cink je vrlo značajan i kod podizanja libida žena. Bučine sjemenke bogate su i omega-3 masnim kiselinama koje su vrlo važne za vaše seksualno zdravlje.

Avokado
Avokado je tropsko voće koje sadrži velike količine folne kiseline. Avokado podiže energiju te količinu zdravih masnoća, što potiče dobro raspoloženje.

Šparoge
Šparoge su bogate B vitaminom koji potiče proizvodnju histamina. Prava razina histamina pojačat će seksualnu želju muškaraca i žena.

Borovnica
Još jedno ukusno voće koje podiže energiju. Borovnice pomlađuju naše tijelo i mozak, što je vrlo korisno i kod podizanja libida.

Češnjak
Ova vrlo zdrava namirnica moćan je pojačivač strasti. Češnjak je bogat alicinom, sastojkom koji pojačava cirkulaciju i protok krvi u spolne organe.

Lubenica
Lubenica sadrži fitokemikaliju citrulin koja se u organizmu pretvara u aminokiselinu arginin. Arginin ima svojstvo opuštanja krvnih žila čime utječe na libido, baš poput Viagre.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...