I optužnom vijeću je dosta – Kalmetinoj obrani poručili da je kraj s odugovlačenjem

Jučer je optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda donijelo odluku kako se svjedočenje Drage Tadića neće izuzeti iz dokaznih materijala, kako je zatražila obrana.

– Sad je procedura takva da se piše zapisnik, dostavlja objema stranama i one imaju pravo žalbe. Tek nakon toga se zakazuje novo ročište, kazao nam je glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Iako se na prvu čini kako ova pravosudna trakavica nikada neće završiti, evidentno je da je i optužnom vijeću dosta neosnovanih odgoda rasprave o optužnici u aferi Remorker. Zaključuje se to iz jučerašnjeg govora njegove predsjednice.

Predsjednica vijeća zatražila je da se obje strane, ukoliko misle da se neka od svjedočenja trebaju izuzeti, kažu to odmah, jer da se ubuduće radi toga neće odgađati rasprava. Štoviše, svaki takav zahtjev tretirat će se kao zloupotreba procesnih prava, objašnjava nam Devčić.

Sjetimo, zbog neuredne dostave poziva bivšem čelniku HAC-a Mariu Lovrinčeviću zagrebački Županijski sud 5. lipnja nije raspravljao o optužnici protiv zadarskog gradonačelnika. Zbog zahtjeva obrane da se iz spisa izdvoje iskazi svjedoka za koje smatraju da su prikupljeni nezakonito optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda nije donijelo odluku o osnovanosti optužnice protiv zadarskog gradonačelnika 23. studenog 2015. Nakon “slučaja” Drage Tadića, optužno vijeće je jasno dalo do znanja da na sljedećem ročištu nema odgode rasprave o optužnici podignutoj prije točno godinu dana, 5. lip 2015., a kojom se Kalmetu sumnjiči da je sa suradnicima podijelio preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...