I ovogodišnji “Gastro stol” oduševio sve svoje goste!

Ovo je prava turistička fešta,nešto iznimno. To treba vidjeti doživjeti, osjetiti… toliko hrane, pića, suvenira i rukotvorina koje prezentiraju našu kulturnu baštinu, sve su to iznimno dobre vibracije koje odašiljete vi iz Biograda, kazao je prilikom otvorenja ministar turizma Antun Kliman. To zajedništvo turizma i poduzetništva za svaku je pohvalu i više je nego dobar start pune turističke sezone, dodao je on te pohvalio organizatore Grad Biograd, gradonačelnika Ivana Kneza, Turističku zajednicu i sponzore koji su dali veliki doprinos ovoj već tradicionalnoj biogradskoj manifestaciji.

I drugi uvaženi gosti koji su nazočili ovom svečanom činu u gradu Biogradu, pohvalno su se izrazili o samoj manifestaciji koja je ove godine nešto drugačija, ali i nadalje jednako bogata i raznovrsna u cjelosti. Nakon otvaranja i razgledanja štandova i ponude duž biogradske rive za sve goste i uzvanike  upriličena je Gala večera koju su pripremali najeminentniji hrvatski kulinarski stručnjaci.

Tako je primjerice za više od stotinjak gostiju ekipa od četiri vrhunska kuhara i šest učenika strukovnog odjeljenja biogradske srednje škole dva dana radila na pripremi menija a na stolovima se našlo čak šest sljedova. Uz poznatog gosta Veljka Barbierija u ekipi su se našli i David Skoko, Dragan Jovanović, zadranin Renato Kraljev i Marin Banović profesor smjera kuharstvo  biogardske srednje škole. Bilo je tu delicija svih vrsta, a za predjelo su se prvo nudile tartar tuna, tuna lešo, rolice od potrbušine s sezamom i slično dok je glavno jelo u pripremi Veljka Barbieria bila pašticada.

Valja još naglasiti da su učenici pripremali desert, a to je bila dalmatinska rožata, te panakota. Gosti su bez sumnje bili zadovoljni ali i posjetitelji duž rive nisu imali prigovora na uličnu ponudu. Naime, izlagači,  hotelijeri i ugostitelji te proizvođači hrane i pića ponudili su na svojim stolovima vrlo zanimljiva jela stara tradicijska ali i moderna, slane i slatke delicije a koje su pobudile zanimanje svih nazočnih. Tijekom trajanja „Gastro stola“ u gradu se odvijaju i brojne kulturno zabavne priredbe i to na dvije pozornice,te na samoj ulici duž rive.Uz nastupe folklornih skupina, klapa, tamburaških i drugih sastava, ovogodišnja se fešta najdužeg biogradskog stola još jednom pokazala kao izuzetno dobro organizirana i uspješna manifestacija koja promovira grad Biograd, regiju te i samu Hrvatsku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...