Ingrid Antičević Marinović jedna je od deset novih ustavnih sudaca

Za razliku od krize vlasti, ustavne krize neće biti, budući da je danas Sabor izglasao novih deset ustavnih sudaca. Rezultati su, kako slijedi:

Andrej Abramović – 136 za, dva suzdržana, dva protiv

Snježana Bagić – 112 za, šest suzdržanih, 20 protiv

Ingrid Antičević Marinović – 117 za, šest suzdržanih, 15 protiv

Branko Brkić – 132 za, pet suzdržanih, dva protiv

Lovorka Kušan – 136 za, dva suzdržana, dva protiv

Mario Jelušić – 130 za, šest suzdržanih, tri protiv

Josip Leko – 118 za, četiri suzdržana, 16 protiv

Davorin Mlakar – 117 za, dva suzdržana, 16 protiv

Rajko Mlinarić – 134 za, tri suzdržana, jedan protiv

Miroslav Šumanović – 134 za, dva suzdržana, dva protiv

“Uvik kontra” po običaju je bio novopečeni otac Sinčić, a kao što se da iščitati, među izabranim sucima novog sastava Ustavnog suda je i naša Zadranka Ingrid Antičević Marinović!

Ovime smo izabrali deset novih sudaca Ustavnog suda Republike Hrvatske. Čestitam, posebno kolegama iz Sabora, to je moje osobno, rekao je Željko Reiner popraćen pljeskom oporbe i vladajućih.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) održalo je sjednicu po završetku sjednice Sabora na kojoj je odlučilo kako će saborske zastupnike koji su izabrani na pozicije u Ustavnom sudu morati zamijeniti nove osobe. Umjesto SDP-ovih Josipa Leke i Ingrid Antičević-Marinović u saborske će klube Dražen Pros i Davorko Vidović, a HDZ-ova Davorina Mlakara zamijenit će Tomislav Ćorić, prenosi 24sata. Prijedloge MIP-a još treba potvrditi Sabor.

Suzdržani i oni koji su glasali protiv novih sudaca bili su glasni u kritici svih novih kandidata, a uskoro bismo trebali doznati više informacija od same (bivše) SDP-ove zastupnice Antičević-Marinović s kojom se nadamo dogovoriti opsežan intervju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...