Investicijski boom u RH: 40 novih hotela, samo u Zadru uloženo 7,5 milijuna kuna

Ove godine u Hrvatskoj bit će otvoreno 40 novih i novoobnovljenih hotela, a uz to i nekoliko kampova, turističkih naselja i aparthotela.

“Ovaj investicijski boom na Jadranu govori o tome da je turizam jedan od najkonkurentnijih sektora u hrvatskom gospodarstvu, ali i da su investitori prepoznali naš cilj za strateškim razvojem turizma u Hrvatskoj. Kontinuirani podaci o većem broju turističkog prometa i potrošnje turista pokazatelj su investitorima da je Hrvatska atraktivna zemlja za ulaganja, a na nama je da kvalitetnim usmjeravanjem marketinga, promocije, brendiranja osiguramo da Hrvatska bude još privlačnija”, kaže ministar turizma Anton Kliman.

 

Od toga, u Zadarskoj županiji, točno u gradu Zadru nedavno je otvoren Hotel ZaDar**** i M family hostel****hotel/family hostel sa 135 ležajeva, vrijedan 21 mil kn, tvrtke Domino 5 d.o.o. U ovoj godini planirano je otvorenje Almayer Heritage Hotel & Art Gallery****, boputique hotela s 9 soba. Vrijednost investicije je 7,5 milijuna kuna, a investitor je tvrtka Pelagos. Hotel će izmijeniti i izgled ruševnog dijela povijesne jezgre tako što će se zgrada iz 18. stoljeća, podignuta kao dio vojne bolnice, preobraziti u građevinu prikladnu kategoriji baštine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...