Izložba karikatura „Ekološke zavrzlame“ – opomena čovjeku

Svečano se otvara izložba karikatura „Ekološke zavrzlame“ u petak, 3. lipnja 2016. u 13 sati u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku u povodu Svjetskog dana zaštite okoliša.

Izložbom karikatura autor Sveto Bjelić prenosi jasnu poruku koja izaziva snažne emocije i produbljuje svijest o zagađenju okoliša nastalom čovjekovim djelovanjem. Izložba se sastoji od četrdeset izuzetnih karikatura koje će posjetitelji šibenske Gradske knjižnice moći pogledati do četvrtka 9. lipnja 2016. kada će ista biti dostupna javnosti tijekom cijelog ljeta u ispostavi „JU NP Krka“ u Skradinu u cilju poticanja reakcije posjetitelja Parka.

Poruka autora može se protumačiti kao opomena čovjeku i njegovom odnosu prema prirodi u kojem već stoljećima, bez posebnog upozorenja, čovjek sebično iskorištava prirodne resurse, zagađujući pritom zrak, vode i okoliš pri čemu neupitno utječe na opstanak biljnih i životinjskih vrsta ali i samoga sebe.

Izložba karikatura gostovat će i na svim glazbenim večerima uz Krku tijekom ljetnih koncerata jer je manifestacija Zvuci Krke – The Sounds of the River ove godine posvećena prenošenju ekološke poruke. U tom nastojanju će, prije svakog koncerta, ekološke udruge i škole s područja Šibensko-kninske županije sudjelovati u osmišljavanju ekoloških izložbi i održavanju tematskih radionica.

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu posvećene okolišu (1972.), na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša

Ujedinjenih naroda (UNEP). Aktivnim obilježavanjem ovog dana potiče se razvoj svijesti o preuzimanju odgovornosti za očuvanje planeta Zemlje i sudjelovanje u održivom i ravnomjernom razvitku.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...