Katja Čizmin obranila boje hrvatske plivačke reprezentacije i osvojila 4 medalje

Katja Čizmin nastupala je protekli vikend na međunarodnom mitingu u Banja luci sa hrvatskom reprezentacijom i došla do 4 odličja. Prethodni je vikend branila boje hrvatske plivačke reprezentacije u sklopu priprema u Banja luci na koje su plivači krenuli 05.06.nakon kojih su nastupili i na jakom mitingu koji je poslužio kao kontrolna točka u posljednjoj fazi priprema.

Katja i ostali mladi reprezentativci u pripremama su za Europsko juniorsko prvenstvo koje se odvija od 4. do 10. srpnja u Mađarskoj.
Miting „BL OPEN 2016“ pod organizacijom PK Olimp iz Banja Luke bilo je kvalifikacijsko natjecanje za OI u Riu na kojem su nastupila mnoga jaka plivačka imena iz Italije, Grčke, Turske, Slovenije, BiH, Hrvatske…

U apsolutnoj kategoriji Katja je nastupila u 5 disciplina od čega je svih 5 plivala u A finalima, došla do 2 osobna rekorda i do dvije srebrne i dvije brončane medalje.

Srebro je otplivala na 50m prsno (33.55, 678 bodova) i 50m delfin (28.78) a bronce na 100m prsno (1:13.27) i 200m prsno (2.39.68). Obzirom na isplivana 2 osobna rekorda u fazi intenzivnog treninga , trenerica Josipa Nekić jako je zadovoljna Katjinim nastupom.

Ispred Katje još je i natjecanje Zlatni medvjed u Zagrebu 18. i 19.06. te finalna brušenja za prvi nastup zadarskog plivača na Europskom juniorskom prvenstvu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...