Kurikularna reforma po desničarima: “Žele uništiti pravopis, jezik i kulturu Hrvata”

U reformi koja hrvatsko školstvo mijenja na način da jednom zauvijek profesori prestanu biti birokrati koji nezainteresirano recitiraju iz plana i programa, a djeca roboti koji “bubaju” niz vremenski i smisleno nepovezanih fakata, koja školu želi pretvoriti u mjesto poticanja kreativnosti i razvoja individualnih interesa, desničari su našli zakuljicu. Preko „kurikularne reforme“, misle u Stanci hrvatskog zajedništva, uništava se obrazovanje, pravopis, jezik i kultura Hrvatske. Nazivaju je projugoslavenskim liberalnim projektom, a Borisa Jokića samoprozvanim mučenikom.

Ovih dana Boris Jokić brani primjenu kurikularne reforme svim sredstvima da bi opravdao svoju nekompetentnost i nedoraslost svoje družine od stručne prosudbe. Za sebe je pridobio ljevičarsku medijsku halabuku, da bi sebe prikazao kao samoprijegornoga mučenika, a koji služi samo obrani Jokića i njemu sličnih u njihovim projektima, koji su pogubni za RH. Isti je niknuo u taboru za protekle vlasti ondašnjeg ministra Željka Jovanovića, koji mu je širom otvorio vrata da svoje nebulozne ideje, kad već nije mogao kao ministar, prenose preko Cjelovite kurikularne reforme. Jokićeva takozvanauglađenost i glumljenje žrtve vrlo je prikladna za senzibiliziranje javnosti, a naročito i kod predsjednice RH, koja ga je podržala. Vjerojatno je i njemu pjevala karaoke “Ja sam tvoja čokolada”. U tom je smislu Jokić zapravo želi reći da se ni slučajno ne smije u taj projugoslavenski liberalni projekt umiješati nitko od onih koji bi bili skloniji Domoljubnoj koaliciji. Cjelovita kurikularna reforma boluje, između ostaloga, od jeftinih, brzinskih, parolaških nuđenja rješenja, a jedini koji od toga mogu imati korist to su operativci Jokićeve indoktrinacije – „stručnjaci“ iz GOOD-inicijative, poručuju iz SHZ-a držeći kako se preko kurikularne reforme hoće se uništiti obrazovanje, pravopis, jezik, kultura Hrvatske, nasrnuti na hrvatski duh…

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...