Leo, najveća nada zadarskog sporta: “Osim plivanja obožavam rock glazbu, kino, igrice i volontiranje u udruzi Vihor!”

Udruga Krešimir Ćosić odlučila je sav prihod od prodaje kolekcionarske vrijednosnice iskoristiti za stipendiranje mladog zadarskog plivača, člana PK Jadera, Lea Bavdeka.

Njegovi rezultati imaju povijesni značaj za zadarsko plivanje, a samo tijekom 2015. godine ovaj je 17-godišnjak osvojio 96 odličja. Do danas je osvojio 25 državnih medalja. U tri nastupa za reprezentaciju Hrvatske osvojio je četiri medalje (1xzlato, 1x srebro, 2xbronca).

Krešo Ćosić je jedan od najvećih sportaša svijeta. Biti stipendiran od udruge koja nosi njegovo ime ulaznica je u svijet najboljih. Svi vjeruju kako će mladi Leo opravdati očekivanja.

Jesi li očekivao stipendiju? 

Iskreno nisam. Bio sam jako ugodno iznenađen, a posebna čast je što dolazi od udruge Krešimir Ćosić. Ovim putem zahvalio bih udruzi i gospođi Ljerki Ćosić na ukazanoj časti i vjeri u mene. Što se tiče rezultata ja ću dati sve od sebe da budu sto bolji.

Koliko dnevno treniraš? 

Svaki dan dok traje nastava imam po dva treninga, ujutro od 6 do 8 i popodne od 15:30 do 17:00, ili suhe treninge uvečer, a oni ovise o periodu, u pripremnom periodu treninzi su teži i duži, dok su pred jača najtecanja lakši. Školske praznike iskoristimo za intenzivne pripreme, a u 8 mjesecu imamo 15t-ak dana pauze.

Je li to velika žrtva, biti toliko discipliniran u tinejdžerskim godinama? 

Sad da li je to žrtva, pa ne znam, ja sam na to navikao iako ponekad dođe do zasićenja. Inače se ustajem svako jutro u 5, a odem spavati najkasnije oko 23, osim subotom. Tada ostanem duže na kompu, jer ujutro mogu odspavati duže, ha ha. Kad imam neke ispite ili ispitivanja ustanem oko 4 da bi ponovio prije treninga i to je to.

Tko je Leo kada ne ide u školu i ne trenira? 

Volim glazbu; uglavnom rock, hard rock, blues, jazz ovisi kako sam kad volje… Volim čitati uglavnom orginale na engleske knjige tipa J. R. R. Tolkien, Edgar A. Poe, Sherlock Holmes i sl., razne knjige o mitologiji, pogledati dobar film ili seriju, otići u kino. Naravno tu su i igrice na kompu, nintendu i sl. Obožavam životinje, izlete u prirodu, a kad stignem volontiram u udruzi za terapijsko jahanje Vihor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...